"Adevarul" prezinta clasamentul modelelor care au devenit in timp adevarate legende. Fie ca este gandit de un departament de marketing sau este pus de un creator, numele unei masini este acum aproape la fel de important ca si designul.

1. Mustang.

In 1964, coupe-ul Ford a fost numit asa pentru a celebra un avion de vanatoare din cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar publicitatea a transformat acest nume care acum evoca libertatea si placerea drumului liber.

2. Silver Cloud.

Producatorii auto au incercat mult timp sa cuprinda intr-un singur nume senzatiile de calm si lux ale unei masini. Intre 1955 si 1966, Rolls Royce a reusit sa faca acest lucru prin numele Silver Cloud. Este potrivit pentru o masina care arata ca un sediu de banca pe roti, cu dimensiuni regale.
Silver Cloud, o masina mare, care definea confortul.

3. Testarossa.

Cuvantul inseamna doar "cap rosu" in italiana si era folosit pentru a denumi culoarea de pe capacele camelor. Traditia si melodicitatea limbii italiene au facut ca numele Ferrariului produs intre 1984 si 1996 sa fie unul dintre cele mai cunoscute din lume. Acum oricine stie ca descrie una dintre cele mai tari masini exotice.

4. Cobra.

Carroll Shelby spune ca a visat acest nume. Indiferent de momentul de inspiratie, numele masinii produsa intre 1962 si 1967 ramane unul dintre cele mai grozave din istoria auto. Si acum este folosit pe anumite variante speciale ale coupe-urilor de performanta Ford Mustang.

5. Countach.

In 1974, a insemnat o rupere de traditie a Lamborghini de a da masinilor nume inspirate din coride. Countach este o exclamatie italiana care descrie ceva frumos, uimitor si sexy. Interjectia a dus la unul dintre cele mai grozave nume pentru un supercar.

6. Viper.

Americanii reusesc sa dea intotdeauna nume grozave masinilor la care lucreaza cu adevarat bine. Aparut ca o surpriza din partea unui producator (Dodge) care nu parea in stare de a face o masina de performanta serioasa, Viperul isi merita din plin locul in acest top.

7. Corvette.

Multi cred ca acest nume este unul imaginar care suna bine si nu inseamna nimic mai mult. Aparut pentru prima data in 1953, acesta descrie si o nava de razboi de dimensiuni mici. Angajatul GM Myron Scott este cel care a dat acest nume curiozitatii din fibra de sticla cu doua locuri.

8. Veyron.

Numele Bugatti este unul magic pentru entuziastii auto, asa ca cei de la grupul VW au cautat cu greu un nume potrivit pentru supercarul pe care doreau sa-l lanseze in 2006. Salvarea a venit atunci cand oficialii firmei s-au gandit la Pierre Veyron, castigatorul cursei de 24 de ore de la Le Mans din 1939, la volanul unui Bugatti.

9. Carrera.

Folosit pentru prima data in 1956, acest nume este si in prezent sinonimul vitezei si al performantei. Numele care in spaniola inseamna "cursa" descrie de obicei o versiune mai speciala si mai performanta a sportivelor Porsche.

10. Swinger.

Desi suna ciudat, acesta a fost unul dintre cele mai bune nume de masina date de Dodge. Produs intre 1969 si 1976, acest muscle-car cu doua usi a produs destula rumoare printre grupurile de conservatori.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns