AirlineRatings.com acordă punctaje pentru companiile aeriene şi pe baza auditului realizat de autorităţi aviatice internaţionale şi guvernamentale, a incidentelor raportate în ultimele 12 luni şi pe baza istoricului accidentelor pe care îl ţine fiecare companie.

    La început de an, clasmentul celor mai mai sigure companii aeriene şi al celor mai periculoase din lume este realizat de Airline Ratings.

    Locul fruntaş în topul celor mai sigure linii aeriene este ocupat în ultimii trei an de acceaşi companie.

    Pe primul loc în topul celor mai sigure companii aeriene se situează, pentru al treilea an la rând, compania Quantas din Australia, pe listă figurând o singură companie britanică, respectiv Virgin Atlantic.

    Ratingul extrem de bun înregistrat de companiile desemnate ca fiind cele mai sigure include, printre alţi factori, numărul extrem de mic de accidente sau “fatalităţi”, cum au fost numite de AirlineRatings.com, iar compania Quantas din Australia are un istoric de invidiat din acest punct de vedere, în toţi cei 95 de ani de când a fost înfiinţată, notează Daily Mail.

    Clasamentul a fost realizat pe baza analizei a 400 de companii aeriene din toată lumea.

    AirlineRatings.com acordă punctaje pentru companiile aeriene şi pe baza auditului realizat de autorităţi aviatice internaţionale şi guvernamentale, a incidentelor raportate în ultimele 12 luni şi pe baza istoricului accidentelor pe care îl ţine fiecare companie.

    British Airways s-a aflat anul trecut între primele zece companii aeriene sigure, dar anul acesta nu a reuşit să intre între primele 20.

    Figurează, în schimb, Emirates, Lufthansa, KLM, Swissair, American Airlines, United Airlines şi Virgin Australia.

    Top 20 cele mai sigure companii aeriene din lume Qantas (s-a situat pe primul loc în top 20, restul companiilor fiind ordonate alfabetic)

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon Airways

American Airlines

Cathay Pacific

Emirates

Etihad

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

Japan Airlines

KLM

Lufthansa

SAS

Singapore Airlines

Swissair

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Australia

   

      Top 10 cele mai sigure companii aeriene economice (low cost) din lume

Aer Lingus (compania aeriană naţională a Irlandei)

Flybe (Marea Britanie)

HK Express (Honk Kong)

JetBlue (SUA)

Jetstar Australia (Australia)

Thomas Cook (Marea Britanie)

TUI Fly (Germania)

Virgin America Volaris (Mexic)

WestJet (Canada)

 

      Top 10 cele mai nesigure companii aeriene din lume

Batik Air (Indonezia)

Bluewing Airlines (Surinam)

Citilink (Indonezia)

Kal-Star Aviation (Indonezia)

Lion Air (Indonezia)

Sriwijaya Air (Indonezia)

TransNusa (Indonezia)

Trigana Air Service (Indonezia)

Wings Air (Indonezia)

Xpress Air (Indonezia)

     Din nefericire, anul 2015 a fost destul de bogat în accidente aviatice, printre care se numără şi doborârea unui avion de pasageri rusesc în Egipt.

     În total, anul trecut s-au semnalat 16 accidente aviatice, cu 560 de morţi, fiind inclus şi avionul german prăbuşit în mod intenţionat în Alpii Francezi.

    Chiar dacă bilanţul este unul tragic, acesta se situează sub media ultimilor zece ani, care este de 31 de accidente şi 714 morţi.

    Iar faţă de anul 2014, când au avut loc 21 de accidente cu 986 de morţi, anul acesta s-a observat o îmbunătăţirea a situaţiei.

    În 2015, companiile aeriene ale lumii au înregistrat un număr total de 3,6 miliarde de pasageri, în cadrul a 34 milioane de zboruri.

    Comparativ, în urmă cu 50 de ani se înregistra o medie de 87 de accidente aviatice, cu 1.595 de morţi, în condiţiile în care numărul total de pasageri era de 141 de milioane de pasageri, deci numai 5% din traficul aerian de azi, notează AirlineRatings.com.

About Post Author

Lasă un răspuns