Piesa „Allegro ma non troppo” de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa, va fi difuzată pe canalul de Youtube TNB vineri, de la ora 16.00, sâmbătă şi duminică de la ora 18.00.

Spectacolele TNB online vor putea fi vizionate doar la orele anunţate, nemaifiind disponibile online după încheierea transmisiei live.

🎭Allegro, ma non troppo

❗ TNB/ONline ”Allegro, ma non troppo" de Ion Minulescu – vineri (ora 16.00), sâmbătă și duminică (ora 18.00)."Regizorul Răzvan Popa a creat un spectacol de epocă şi cu toate acestea, un spectacol care aduce o oază de linişte, de umor, de amor şi de sentimentalism specifice perioadei respective, dar şi autorului ei, ingrediente care, cred eu, au fost şi sunt pe gustul publicului iubitor de teatru.Lumea îl cunoaşte pe Ion Minulescu ca poet şi foarte puţin ca autor dramatic, poate şi pentru faptul că nimeni nu s-a gândit până acum să propună un asemenea spectacol" / Pușa Roth, Revista Teatrală Radio – Allegro, ma non troppo

Geplaatst door Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti op Dinsdag 5 mei 2020

„Allegro ma non troppo”, de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa, este o comedie sentimentală, o plimbare în fermecătoarea epocă interbelică, cu încurcături amoroase şi suspansuri dramatice, în care un adulter se comite sub ochii soţului, sub masca unei piese fictive.

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, director al Teatrului Naţional din Bucureşti în anul 1926, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut mai ales ca poet al romanţelor. Cu toate că în timpul vieţii scriitorul credea că posteritatea îl va recunoaşte mai ales pentru piesele sale, istoria literaturii i-a ales un alt destin. Teatrul său merită a fi redescoperit şi astăzi, după decenii de la primele montări la Naţionalul bucureştean, pentru dialogurile vii, umorul alert, naturaleţea poveştii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii.

„Mie mi s-a părut de o actualitate izbitoare. Totul semăna cu ceea ce se întâmplă în acest moment. Mariaje de formă, care se descompun la atingerea braţului lung al legii, între milionari şi milionari politicieni, artişti care nu-şi găsesc locul în societate, vedete făcute la comandă, milionari care ajung vedete ca să devină şi mai bogaţi… Iată ce m-a atras la textul acestui scriitor, autor dramatic aproape necunoscut, pe cât de cunoscut este Minulescu ca poet simbolist”, spune Răzvan Popa.

Din distribuţie fac parte: Gavril Pătru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Monica Davidescu, Ileana Olteanu şi Victoria Dicu.

Spectacolul va putea fi urmărit, în sistem live streaming, pe youtube TNB, în zilele de 8,9 şi 10 mai.

About Post Author

Lasă un răspuns