Actriţa Tilda Swinton i s-a alăturat lui Christoph Waltz în distribuţia filmului "The Zero Theorem", în regia lui Terry Gilliam, pentru care filmările vor începe pe 22 octombrie, la Studiourile MediaPro din Bucureşti.În prezent, sunt în curs de realizare decorurile din filmul "The Zero Theorem", informează imdb.com. De altfel, regizorul Terry Gilliam a postat pe pagina sa oficială de Facebook câteva fotografii cu construcţii impresionante de pe platourile "The Zero Theorem".

Potrivit IndieWire, filmările pentru "The Zero Theorem" vor începe pe 22 octombrie.

Christoph Waltz va juca rolul principal în "The Zero Theorem" – un film după un scenariu de Pat Rushin -, cel al lui Qohen Leth, un geniu al computerelor care caută sensul existenţei.

Nu se ştie în acest moment ce rol va juca actriţa scoţiană Tilda Swinton în această peliculă.

Tilda Swinton este una dintre cele mai proeminente şi talentate actriţe din generaţia ei. A primit numeroase premii la festivalurile internaţionale de film, culminând cu premiul Oscar din 2008 pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul avocatei din filmul "Michael Clayton". Tot în acel an, ea a înfiinţat, cofinanţat şi produs un festival de film în oraşul ei natal, Nairn, din Scoţia.

Tilda Swinton şi-a făcut debutul pe marele ecran în 1986, în filmul "Caravaggio", regizat de Derek Jarman, care a primit Ursul de Argint în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. A avut o strânsă colaborare artistică cu Jarman, până la decesul acestuia în 1994 şi a jucat în toate filmele sale. A scris scenariul şi coprodus filmul "Derek", dedicat memoriei lui Jarman, în regia lui Isaac Julien, pe care l-a prezentat la Berlinala 2008, în cadrul secţiunii Panorama.

Swinton şi-a câştigat recunoaşterea internaţională în 1992, cu rolul ei din filmul "Orlando", inspirat dintr-un roman al Virginiei Wolf, şi a devenit de atunci una din cele mai apreciate actriţe, jucând multe roluri, foarte diferite între ele, atât în marile producţii hollywoodiene, precum "Cronicile din Narnia" (2005), cât şi în filmele de artă europene, precum "The Man From London" (2007), în regia lui Bela Tarr.

  Cariera cinematografică a Tildei Swinton s-a întrepătruns frecvent cu destinul Berlinalei. De la debutul ei în "Caravaggio", Swinton a putut fi văzută în 14 filme care au fost prezentate la Berlin, inclusiv în cele care au concurat în competiţia oficială, precum "Julia" (2008) de Eric Zonca, "Cu degetu-n gură" (2005) de Mike Mills şi "Adaptation/ Hoţul de orhidee" (2002) de Spike Jonze. Tilda Swinton a fost şi preşedinta juriului Festivalului de Film de la Berlin în 2009.

Recent, Tilda Swinton a putut fi văzută în pelicula "Trebuie să vorbim despre Kevin/ We Need to Talk about Kevin", de Lynne Ramsay.

Terry Gilliam s-a născut în Minneapolis, în 1940. Gilliam a emigrat în Marea Britanie, unde s-a ocupat pentru o perioadă de animaţiile pentru grupul umoristic Monthy Pyton, care avea un show televizat. Ulterior a devenit membru cu drepturi depline al grupului, alături de care şi-a făcut debutul şi pe marele ecran, mai întâi ca actor, apoi ca regizor. În 1975, Gilliam a coregizat, împreună cu Terry Jones, primul lui film, "Monty Python and the Holy Grail", urmat la puţin timp de debutul lui regizoral solo, "Jabberwocky" (1977).

Filmografia lui cuprinde titluri precum "Brazil" (1985), cu Jonathan Pryce şi Robert De Niro, pentru care a fost nominalizat la Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu original", "Regele pescar/ The Fisher King" (1991), care i-a adus nominalizări la Globul de Aur şi Leul de Argint, la Veneţia, "Armata celor 12 maimuţe" (1995), "Aventuri în Las Vegas" (1998), o adaptare a romanului din 1971 al lui Hunter S. Thompson. De asemenea, Gilliam a realizat filmul "Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Dr. Parnassus", pe care a trebuit să îl termine fără actorul Heath Ledger, care a murit în timpul filmărilor, în 2008.

Actorul austriac Christoph Waltz, născut în 1956, a devenit cunoscut pe plan mondial pentru interpretarea personajului Hans Landa din filmul "Inglourious Basterds/ Ticăloşi fără glorie", în regia lui Quentin Tarantino.

  Christoph Waltz a studiat actoria la Max Reinhardt Seminar din Viena şi la Lee Strasberg Theatre and Film Institute din New York. Waltz este un cunoscut actor de teatru în ţările vorbitoare de limbă germană, jucând pe scene importante, precum cele din Zürich, Viena şi Salzburg, dar şi în numeroase producţii de televiziune. În 2000, Christoph Waltz a debutat ca regizor de film, odată cu lansarea peliculei sale pentru televiziune intitulată "Wenn Man Sich Traut". Rolul care l-a propulsat la Hollywood este cel din filmul lui Tarantino, care i-a adus recunoaşterea din partea criticii de film, dar şi respectul fanilor din lumea întreagă. Acest rol a fost recompensat cu premiul pentru interpretare la Cannes, în 2009, şi cu premiile Oscar, New York Film Critics Circle, Boston Society of Film Critics, Los Angeles Film Critics Association, Globul de Aur, BAFTA şi cel al Sindicatului actorilor americani. Christoph Waltz vorbeşte fluent trei limbi – germană, franceză şi engleză.        Sursa: http://www.mediafax.ro                                                                                                 

Lasă un răspuns