The Rolling Stones a deschis duminică primul concert din etapa americană a turneului ”No Filter” cu un omagiu video adus bateristului Charlie Watts, decedat în luna august, potrivit Reuters.

Trupa britanică, aflată în primul său turneu în absenţa lui Watts din 1963, a proiectat fotografii şi înregistrări video în care apare regretatul toboşar pe ecranele gigantice ale stadionului din St. Louis, Missouri, în ecourile unui solo de tobe.

În timp ce publicul, format din circa 60.000 de spectatori, scanda ”Charlie”, ”Charlie”, Mick Jagger, Keith Richards şi Ron Wood au apărut pe scenă pentru a interpreta piesa din deschiderea concertului, ”Street Fighting Man”.

”A fost foarte emoţionant să vedem fotografiile cu Charlie acolo sus, pe ecran. Este primul turneu pe care îl facem în absenţa lui”, a spus Jagger, ţinându-l de mână pe scenă pe Richards.

Artistul le-a mulţumit fanilor pentru mesajele de încurajare şi omagiile aduse lui Watts, spunând că pentru trupă au fost ”cu adevărat emoţionante”.

”Îi simţim cu toţii atât de mult lipsa, atât pe scenă, cât şi în afara scenei”, a adăugat Jagger.

În ciuda zvonurilor apărute înaintea concertului, trupa Rolling Stones nu a afişat pe scenă logoul formaţiei colorat în negru pentru a marca dispariţia lui Watts în august, la vârsta de 80 de ani. Toboşarul a decedat în Londra, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o problemă medicală neprecizată.

La concertul de duminică din St. Louis, Steve Jordan l-a înlocuit pe Watts la tobe. Jordan a fost anunţat în august ca înlocuitor temporar al lui Watts, despre care s-a crezut iniţial că va reveni pe scenă la capătul perioadei de recuperare.

Turneul, care cuprinde 13 spectacole, amânat din cauza pandemiei de coronavirus, se termină în noiembrie, iar formaţia nu a lăsat să se înţeleagă foarte clar dacă va fi turneul de adio.

”Mi s-a tot pus întrebarea asta de când aveam 31 de ani”, a spus Jagger (78 de ani), care a suferit o intervenţie chirurgicală pentru înlocuirea unei valve cardiace în 2019, într-un interviu publicat săptămâna trecută.

”Nu ştiu. Adică, orice se poate întâmpla. Dacă lucrurile vor merge bine anul viitor şi toată lumea va avea dispoziţie pentru plecat în turneu, sunt sigur că vom face spectacole. Încerc doar să mă concentrez la turneul acesta momentan”, a mai spus artistul.

About Post Author

Lasă un răspuns