Trupa se pregateste faca o revenire spectaculoasa cu cel de-al saselea album de studio: ‘Noctourniquet’, avand ca data de lansare 27 Martie, in Statele Unite.

 

Trupa ‘The Mars Volta’ este cunoscuta pentru materialele sale de referinta, cum sunt premiatele ‘De-Loused In The Comatorium’ si ‘Frances The Mute’. Albumul din 2008 ‘The Bedlam In Goliath’ a fost si el premiat cu un Grammy pentru Best Hard Rock Performance, acordat piesei ‘Wax Simulacra’.

 

Desi albumul are in spate aceeasi echipa de productie, el exploreaza teritorii muzicale ne mai atinse de trupa in cei 20 de ani de cariera. Spectrul de texturi muzicale si emotionale creat de catre Rodriguez-Lopez variaza de la exploziva piesa de deschidere ‘The Whip Hand’ la amenintatoarea si tensionata ‘The Malkin Jewel’. Materialul este punctat pe intreaga sa lungime de melodii hipnotice si pasaje electro-ambientale, un foarte bun exemplu fiind piesa ‘In Absentia’. Diversitatea curajoasa a albumului impreuna cu maiestria producatorului fac din acest material ‘The Mars Volta’ una dintre cele mai asteptate lansari ale anului.

 

Ca si in cazul materialelor anterioare, versurile albumului marcheaza calatoria unui protagonist bine definit, inspirata de elemente disparate ce includ povestea rockerilor britanici din anii 80 ‘The Godfathers’, personajul negativ din Superman Solomon Grundy si mitul grecesc al lui Hyacinthus.

 

 

 

Sursa: BestMusic

Lasă un răspuns