Lungmetrajul „The Favourite”, care primise 12 nominalizări, a câştigat şapte premii, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cea mai bună actriţă în rol principal” (Olivia Colman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel Weisz).
Nominalizat la 10 premii Academy Awards incluzand Best Picture. Castigator la Grand Jury Prize din 2018, la Festivalul International de Film de la Venetia.

Cel mai bun film britanic – „The Favourite”  BAFTA 2019

Cea mai bună actriţă în rol principal – Olivia Colman

Cea mai bună actriţă în rol secundar – Rachel Weisz

Cel mai bun scenariu original – „The Favourite” (Deborah Davis, Tony McNamara) 

Cea mai bună scenografie – „The Favourite” (Fiona Crombie, Alice Felton) 

Cel mai bun design de costume – „The Favourite” (Sandy Powell)

Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri- „The Favourite” (Nadia Stacey) 

Regia: Yorgos Lanthimos

Distributie: Emma Stone, Rachel Weisz, Joe Alwyn, Olivia Colman, Nicholas Hoult

Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă.

Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei.

Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice.

În timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei.

Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau iepure să îi stea în cale.

Trailer online

https://we.tl/t-OOI66PzGWb

Trailer YouTube

About Post Author

Lasă un răspuns