Teo Milea și-a început activitatea muzicală în urmă cu 25 de ani. A trecut treptat de la improvizație la compoziție, iar în iulie 2012 a scos primul album de compoziții proprii „On white …and black keys“. Albumul cuprinde şapte piese şi a fost realizat alături de Andrei Kerestely. 

„Acest disc mă prezintă în fața publicului prin cele 7 piese ca fiind un pianist și compozitor aparținând a două lumi: cea clasică și cea nouă, a secolului XXI ”, spune Teo Milea despre primul său album. 

“Publicul meu nu are nevoie de o facultate de specialitate ca să-mi înțeleagă compozițiile și nici de un lexicon de muzica. Publicul îmi înțelege mesajul exact și în timp real, nu caută să descifreze ulterior ceea ce am vrut să transmit într-o oră de recital. Muzica mea este o muzică direcționată, cu efect instant”, adaugă pianistul. 

Dupa ce anul trecut a susținut un recital la comandamentul NATO de la Bruxelles, Teo Milea a fost invitat de ICR să concerteze în februarie la Nurnberg, ca reprezentant al României în cadrul Biofach 2013, cea mai mare expoziţie mondială de produse ecologice, la care participă peste 90 de ţări. 

Despre Noaptea Institutelor Culturale 
Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucureştene,va ajunge pe 14 iunie 2013 la cea de-a șaptea ediţie. Din 2007 sărbătorim, in luna iunie, institutele culturale de la Bucureşti, care îşi deschid porţile şi mai larg decât o fac de obicei, îndemnând publicul iubitor de cultură la o noapte albă, plină de evenimente atent ticluite şi surprize. Începând din 2009, Noaptea Institutelor Culturale se derulează sub egida EUNIC. 

Lasă un răspuns