Ten Years After – nerabdatori sa revina In Romania

  

Anul trecut concertul Ten Years After s-a bucurat de un succes rasunator si o atmosfera incendiara. Iata ce spun membrii trupei despre aceasta experienta: “anul 2010 a fost unul foarte bun pentru noi, un an in care am ajuns, in premiera, in multe teritorii. In februarie am cantat la Bucuresti, in fata unui public adorator. Oferta pentru turneul din acest an a venit ca o continuare fireasca”.

 

Solistul vocal Joe Gooch a fost impresionat de frumusetea romancelor si de receptivitatea publicului, asa ca este nerabdator sa se intoarca pe meleagurile romanesti: “dupa primirea incredibila de anul trecut, abia asteptam sa revenim in tara voastra” declara el plin de entuziasm. De altfel, Ten Years After pregateste o dedicatie speciala pentru spectatorii romani.

 

In formula Leo Lyons (chitara bas), Ric Lee (tobe), Chick Churchil (clape), Joe Gooch (chitara si voce), Ten Years After va concerta in patru orase de pe teritoriul Romaniei:

 

Bucuresti (Sala Palatului- 23 octombrie),

Iasi (24 octombrie – Casa de Cultura a Sindicatelor),

Timisoara (25 octombrie – Sala Filarmonicii),

Cluj (26 octombrie – Casa de Cultura a Studentilor),

 

Regalul de sonoritati rock va fi Intregit de prezenta trupei RIFF, unul din cele mai prolifice nume ale scenei romanesti de profil, care va deschide fiecare din cele patru concerte.

 

Biletele pentru spectacolul din capitala pot fi achizitionate din reteaua Vreau Bilet: Unirea Shopping Center – et. 2, locatiile Music Box  (Matei Basarab 16 & Soseaua Pipera nr 2), de la Sala Palatului sau pot fi comandate online de pe www.vreaubilet.ro. Preturile variaza intre 60 si 170 de lei, in functie de categoria de loc.

Pentru restul oraselor, biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor de spectacol.

 

Turneul este organizat de Agentia Vreau Bilet si Asociatia Culturala Maria Domina.

 

Informatii generale:

 

In 1967, patru tineri muzicieni din Nottinghamshire, Anglia, Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill si Alvin Lee, au pus bazele trupei Ten Years After. In scurt timp ei au devenit cunoscuti in toata lumea, fiind caracterizati drept cea mai exploziva formatie rock a momentului.

 

Anul 1969 a marcat existenta trupei, si le-a asigurat intrarea in panoplia legendelor scenei rock, gratie bisului cu piesa “I’m Going Home”, de pe scena de la Woodstock.

 

Au urmat ani in care trupa a intreprins numeroase turnee, a lansat piese ce au ajuns pe primele pozitii in topurile vremii si a scos albume ce s-au vandut in milioane de exemplare.

 

In 1975 Alvin Lee a parasit trupa, optand pentru o cariera solo.

 

In 2001, in contextul apetitului crescut al tinerilor pentru numele care au scris istorie in muzica rock, cei trei mebri fondatori, Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill au decis sa readuca muzica Ten Years After in atentia publicului, relansand intreaga discografie, remsterizata digitala. La cererea publicului, Ten Years After a revenit pe scena In 2002, cand tanarul chitarist si solist vocal Joe Gooch s-a alaturat trupei.

 

In 2004 trupa a lansat albumul “Ten Years After…Now”, primul in noua formula. Au urmat albumele “Roadworks” (2004), “Evolution” (2005) si mult asteptatul DVD “Live at Fiesta City 2009”.

 

Din 2005 Ten Years After strabate lumea in lung si in lat, sustinand concerte in Europa, America de Nord si America de Sud.

Lasă un răspuns