Teatrul Naţional din Bucureşti încheie weekendul acesta difuzarea de spectacole online cu „Luminiţa, de la capătul tunelului”, regizat de Mircea Cornişteanu după textul din 2008 al lui Radu F. Alexandru.

Spectacolul va putea fi vizionat pe site-ul tnb.ro şi pe canalul de YouTube şi pagina de Facebook ale teatrului vineri, de la ora 16.00, sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

„Luminiţa, de la capătul tunelului” este o satiră din distribuţia căreia fac parte Constantin Cotimanis, Iuliana Moise, Dragoş Stemate şi Alexandra Poiană.

Scriitorul a aşezat virgula din titlu cu sarcasm şi umor. „Radu F. Alexandru ne-o prezintă pe Luminiţa, de la capătul tunelului care ne răpeşte orice speranţă. Din nefericire, are dreptate. Mai avem ani mulţi de bâjbâit prin tunelul întunecat prin care avem senzaţia  că înaintăm spre capătul luminos dinspre care răzbat până la noi acordurile Odei bucuriei. Aiurea, batem pasul pe loc, în ritm de horă! Râdem, dar nu-i de râs!”, spune Mircea Cornişteanu.

Spectacolul rămâne în repertoriul curent al teatrului şi va putea fi văzut şi în sală, inclusiv cu Monica Davidescu în distribuţie.

Teatrul Naţional din Bucureşti a redeschis, începând cu 15 iunie, sala Amfiteatru, singura scenă din România construită în aer liber, aflată în incinta unui teatru.

About Post Author

Lasă un răspuns