Taxify se va numi Bolt pe viitor, compania estoniană preferând numele folosit până acum de divizia sa de trotinete electrice, un nume care reflectă mai bine faptul că serviciile companiei nu se rezumă doar la maşini.

Schimbarea de nume vine chiar înaintea demarării unei noi runde de finanţări, asta după ce în mai 2018, după o rundă de finanţare de 175 de milioane de dolari condusă de Daimler, a ajuns să fie evaluată la 1 miliard de dolari.

Noul nume, Bolt (care poate însemna fulger), are mai multe implicaţii. Pe de o parte sugerează viteză şi electricitate, două caracteristici importante pentru un serviciu de transport.

Pe de altă parte, se renunţă la sintagma “taxi” din nume, care părea să sugereze că serviciile companiei se rezumă doar la maşini – ceea ce nu este adevărat.

Bolt este finanţat de Didi şi Daimler, operând în 30 de ţări din Europa, Africa şi alte regiuni, unde are peste 25 de milioane de utilizatori.

Taxify (acum Bolt) a deschis în primăvara anului trecut un birou în Bucureşti, care serveşte drept centru de inginerie software. Biroul din Bucureşti, situat în zona Eroilor, are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

În luna decembrie, compania a anunţat introducerea tarifului unic în Bucureşti, pentru a permite pasagerilor să cunoască preţul cursei înainte de a chema o maşină.

Preţul călătoriei este calculat în funcţie de durata cursei, distanţa traseului şi de cererea din acel moment. Dacă este modificat din cauza schimbării condiţiilor iniţiale, pasagerul va fi informat despre noul tarif înainte să confirme cursa. Preţul nu se schimbă atât timp cât locul de preluare şi destinaţia rămân la fel.

About Post Author

Lasă un răspuns