Târgul de Crăciun din București se va deschide pe 1 decembrie, în Piața Constituției, și va putea fi vizitat până pe 27 decembrie, informează Primăria Capitalei Bradul de Crăciun de la târg va avea 30 de metri înălțime și va fi decorat cu mii de beculețe.

    Decorul târgului va fi completat cu povestea Nașterii Domnului.

    Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10,00 — 22,00, iar vizitatorii vor avea de ales între o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale, cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte, precum și activități interactive pentru întreaga familie — un patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative și Casa lui Moș Crăciun.

 


    Arta populară românească poate fi descoperită la târg prin intermediul demonstrațiilor susținute de meșteșugari și artiști plastici, care vor împărtăși din secretele prelucrării sticlei, lemnului sau realizării decorațiunilor personalizate de Crăciun.

    Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor fi întâmpinați zilnic cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse și preparate realizate după rețete tradiționale românești — prăjituri de casă, cozonaci, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi.

    Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată începând cu 1 decembrie până în seara de Ajun, între orele 11,00 — 13,00 și 17,00 — 22,00, când copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului — Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul — care îl ajută pe acesta să descopere dorințele copiilor.

    Moș Crăciun va sosi la târg pe 16 decembrie și îi va aștepta pe copii în căsuța sa între orele 11,00 — 13,00 și 17,00 — 22,00, până pe 24 decembrie.

    Scena de la Târgul de Crăciun va găzdui numeroase spectacole de muzică și dans.

    Ediția din acest an va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop, între care Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Vița de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hrușcă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională "Valahia", Corul de Copii Radio, Orchestra "Mundi Colour".

    În cadrul evenimentului va fi organizată și campania umanitară "Dăruiește, fii mai bun!

    Și tu poți fi Moș Crăciun!".

    Campania este organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială.

    Punctul de donare se află la intrarea în Casa lui Moș Crăciun.

About Post Author

Lasă un răspuns