Una dintre cele mai populare creații ale dramaturgiei româneşti, piesa „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa, va putea fi văzută de iubitorii de teatru din Bucuresti, într-o interpretare deosebită, cu Ioan Gyuri Pascu într-un rol principal.

           Într-un mic orăşel de provincie de la începutul secolului al XIX-lea, trei negustori – un evreu un român şi un turc (Niculae Urs, Doru Ana si Ioan Gyuri Pascu) -, prieteni de o viaţă, îşi împart clientela.

           Fata evreului și băiatul românului se îndrăgostesc, dar povestea de dragoste a acestora este, în concepţia taţilor lor, absolut imposibil de împlinit.

       Bătrânul Cadâr, interpretat în acest spectacol de Ioan Gyuri Pascu, veşnic îndrăgostit şi mereu pus pe șotii, face însă în aşa fel încât istoria să aibă un final fericit.

      Atmosfera cordială se va putea materializa și printr-o „contopire” a… celor două prăvălii.

     Piesa lui Victor Ion Popa are un puternic mesaj uman, e plină de umor, o piesa cu replici antologice, ce a obţinut întotdeauna succesul de public.

      Alături de Ioan Gyuri Pascu îi mai puteți vedea pe Niculae Urs, Doru Ana, Constantin Cojocaru/Marian Lepadatu,Maria Junghietu, Ioana Ancea şi Andrei Roşu. Spectacolul, regizat de Doru Ana, va avea loc în sala mare a Teatrului Tineretului (Palatul National al Copiilor)

     Adresa: Teatrul Tineretului, Bulevardul Tineretului, nr. 8-10, sector 4, Bucuresti

About Post Author

Lasă un răspuns