Televoice, compania omului de afaceri Liviu Nistoran, fost preÅŸedinte al arbitrului telecom, a lansat tableta Evolio Neura care vine cu o serie de avantaje competitive faţă de cea mai vândută tabletă din lume, iPad2.

Evolio Neura este echipată cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2,1 GHz Dual Core, cu accelerare grafică de înaltă performanţă Full HD. Ecranul are 9,7 inchi, este capacitiv, multitouch, de tipul Wide View Angle (la fel ca la iPad).

"Tableta noastră este un iPad killer (n.r. ucigaÅŸ) întrucât oferă mai mult, la dimensiuni comparabile ÅŸi la un preÅ£ corect. Iată ca ÅŸi romanii pot lansa în piaţă un produs de înaltă tehnologie, cu performanÅ£e excepÅ£ionale", precizează Liviu Nistoran, CEO al companiei Evolio.     Neura este o platformă 100% deschisă, ruleaza orice aplicaÅ£ie Android ÅŸi are cea mai diversificată conectivitate disponibilă la o tabletă: port USB, LAN, HDMI ÅŸi microSD. Conectivitatea fizică este completată de cea wireless: Wi-Fi, Bluetooth ÅŸi nu în ultimul rând de modemul 3G integrat, pe care funcÅ£ionează orice SIM de date de la orice operator din România. Memoria interna flash tip SSD are 16 GB dar poate fi extinsă cu încă 32 GB pe suport MicroSD, iar memoria RAM este DDR2 de 1GB.

Avantajele competitive ale Neura faţă de iPad2:

– Neura vizualizează orice site bazat pe platforma flash,
– Memoria internă poate fi mărită, Neura citeÅŸte orice card MicroSD prin slotul integrat,
– Neura are conectivitate USB 2.0, accesează nativ orice dispozitiv USB,
– PerformanÅ£e grafice superioare: Neura rulează filme Full HD 1080p (Ipad2 suportă maxim 720p),
– Neura dispune de un adaptor Ethernet pentru conectivitate LAN (Local Area Network),
– Un număr semnificativ mai mare de aplicaÅ£ii gratuite (Android market faţă de Appstore).

Avantaje faţă de alte tablete din piaţă:

– Este singura tabletă din piaţă cu un ecosistem de conÅ£inut în limba română: Agregator de ÅŸtiri, Ziar electronic cu ÅŸtiri în timp real, Librărie virtuală cu ebooks, TV interactiv, etc,
– Are cea mai mare gamă de accesorii disponibile de la producător: de la creion capacitv până la conector fără fir HDMI ÅŸi de la huse cu tastatură până la suport auto pentru tetieră.
– Este singura tabletă cu aplicaÅ£ii business ÅŸi servicii suport pentru accesarea de la distanţă a unui computer (Remote desktop), Cloud computing, Audio ÅŸi Videoconferinţă multipunct.

Tableta va fi disponibilă din 25 iulie

Modemul 3G integrat este Ericsson HSDPA / GPRS 900 – 2100 Mhz, suportând viteze de până la 7,2 Mbs, modulul Wi-Fi funcÅ£ionează în toate standardele: b/g/n iar portul Blutooth 2.1 suporta EDR.

Tableta mai are integrate mufa 3,5 mm audio jack, difuzoare 2x1W, Microfon, Camera frontală 1,3 MP, Assisted-GPS, accelerometru şi light sensor.

Neura suporta Android 3.0 dar Evolio o comercializează deocamdată cu Android 2.2., urmând ca cel mai probabil în septembrie, când se va dispune de o versiune stabilă de Honeycomb, aceasta să fie oferită gratuit ca upgrade pe site-ul www.evolio.ro.

Dimensiunile tabletei sunt de 25x19x1,4 cm, iar greutatea este de 780 grame pentru versiunea 3G ÅŸi 760 de grame versiunea Wi-Fi. Pe 25 iulie tableta va fi disponibila în reÅ£elele de retail. PreÅ£ul recomandat de vânzare va fi de 1.499 lei pentru varianta Wi-Fi ÅŸi 1.899 lei pentru varianta 3G. Se pot lansa precomenzi pe site-ul www.evolio.ro


Lasă un răspuns