Sziget Festival a fost desemnat castigatorul categoriei Best European Major Festival la European Festival Awards.

 

Ceremonia decernarii premiilor European Festival Awards 2011 a avut loc pe 11 ianuarie, la Groningen, in Olanda. Profesionisti si jurnalisti din industria muzicala din toata Europa s-au adunat pentru a sarbatori castigatorii prestigiosului premiu, desemnand Sziget Festival "cel mai bun dintre marile festivaluri europene”.

 

De asemenea, Sziget Festival a lansat oficial site-ul www.szigetfestival.ro. Acesta va tine publicul la curent cu toate noutatile despre evenimentul de pe Insula Obuda, Budapesta, care are loc in perioada 6 – 13 august 2012.

 

Organizatorii au pus la dispozitia fanilor Aplicatia Wishmachine, care ofera posibilitatea de a propune pana la zece trupe pe care si-ar dori sa le vada anul acesta la Sziget Festival.

 

Primul nume confirmat este The Stone Roses, care revin dupa o o absenta de 15 ani.

 

 

 

 

Sziget este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa, atragand peste 400.000 de persoane in fiecare an.

 

Sziget Festival a ajuns la editia cu numarul 20 si are loc in prima jumatate a lunii august. Locatia festivalului se deduce chiar din denumirea acestuia: cuvantul "sziget" insemnand "insula" in limba maghiara. Insula Obuda, mai exact, situata pe Dunare in capitala Ungariei, care, in fiecare an, se transforma timp de o saptamana intr-un oras cosmopolit iubitor de muzica.

 

Inceput ca un festival studenesc in 1993, a evoluat de la an la an si a devenit ceea ce este astazi: unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa.

 

 

Lasă un răspuns