Subcarpați lansează  videoclipul piesei “Ța, ța, ța căprița, ța”

 

Videoclipul piesei “Ța, ța, ța căprița, ța”, va fi lansat astăzi, 5  septembrie 2011, când vara încă nu ne-a părăsit, de băieții de la Subcarpați.

De ce acum o astfel de piesă și nu în apropierea sărbătorilor de iarnă?

Bean: Pentru că e o ironie la adresa pieselor de vară și apoi am vrut să fie altceva. De ce trebuie să respectăm musai un tipar?

 

De ce Ța, ța, ța căprița, ța și nu altă piesă?

Bean: Având în vedere ca trupa Subcarpati iși dorește să promoveze cât mai mult folclorul, am considerat că această piesă este mobilul perfect pentru a promova, în randul tinerilor și nu numai, una dintre tradițiile specifice arealului românesc.

 

Care e povestea clipului?

Bean: E vorba de o peripeție, unde folclorul lovește în lumea tinerilor. Ei vor sa aduca aminte generatiei tinere că tradițiile românești sunt frumoase. Simt un soi de responsabilitate lăsată de părinți, responsabilitatea de a transmite mai departe simbolurile specifice românești, dar vor să se și distreze în acest timp, ca orice tânăr, pe relaxare.

Mai mult decât atât, clipul poate fi receptat ca o prezentare de folclor, iar modelele sunt tinerii. E o altfel de modă. 

Sorina, Radu, Daniel și Sabin sunt cei patru actori ai clipului, prieteni în aceeași gașcă. 

 

Cine a făcut clipul?

Florin Câmpeanu, Koma și Bean au lucrat la clip. Filmările au durat 3 luni. S-a filmat în două ture, o dată în Vama Veche și apoi în drumul dinspre București spre Enisala, la cetatea Heraclea.


Subcarpați înseamnă

Bean MC

DJ Limun

VJ andrei

 

Lansarea proiectului "Subcarpaţi" a avut loc odată cu lansarea primului album al trupei, ce îi poartă același nume, în  octombrie 2010, pe site-ul oficial http://subcarpati.com/, proiect muzical la care au participat Bean MC, Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun.

Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele melodiilor. În piese sunt amintite momente istorice precum cel din 1989 (melodia "Când a fost la ’89"), iar stilul abordat este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc.

Album poate fi descărcat de pe http://subcarpati.com/, unde poate fi vizualizat şi clipul "Când a fost la ’89".

Pe 12 iunie 2011, Subcarpați a lansat compilația CULESE DIN CARTIER, ce poate fi descarcată, de asemenea, gratuit, de pe http://subcarpati.com/culesedincartier

 Nume de marca din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.

Pagina Subcarpați FB: http://www.facebook.com/subcarpati

Site oficial Subcarpați: www.subcarpati.com

 

 

 

 

**** clipul poate fi vizionat aici,


About Post Author

Lasă un răspuns