Ediția din 2017 a festivalului Coachella care are loc anual în deșertul californian debutează vineri, cu Lady Gaga și Kendrick Lamar capete de afiș și cu cel mai mare public înregistrat vreodată la acest eveniment ce rezistă cu brio pe o piață dominată de o concurență acerbă, informează vineri AFP.

    Desfășurat timp de două weekend-uri consecutive în aceeași formulă, Coachella dă tonul în privința tendințelor din lumea muzicii și a modei… iar profiturile înregistrate stârnesc invidia concurenței.

    Orașul Indio, în care are loc festivalul, a permis în acest an ca festivalul Coachella — desfășurat la 14-16 aprilie și 21-23 aprilie — să găzduiască un public de 125.000 de persoane pe zi, cu 26.000 mai multe decât la ediția precedentă.

 


    După aproape două decenii de la prima ediție, desfășurată în 1999, festivalul nu numai că a supraviețuit recentei crize economice mondiale, dar pare mai robust ca oricând.

    Cu un preț pornind de la 399 de dolari, toate biletele pentru primul week-end au fost vândute, iar revânzarea lor a fost estimată la un cost cu 60% mai mare decât anul trecut, potrivit site-ului specializat StubHub.

    Diva americană a muzicii pop Lady Gaga va urca pe scena festivalului Coachella, înlocuindu-o pe compatrioata sa Beyonce, care a creat surpriză la începutul lunii februarie, anunțând că este însărcinată.

 


    Decizia permite astfel ca o femeie să rămână cap de afiș al ediției din 2017 a prestigiosului festival, pentru prima dată într-un deceniu.

    Beyoncé trebuia să cânte în serile de sâmbătă, însă organizatorii au anunțat că, în urma recomandării medicilor, ea a fost forțată să-și anuleze concertele.

    Beyoncé nu a cântat niciodată solo la Coachella, ci doar alături de sora ei, Solange, în 2014.

    Lady Gaga a oferit o performanță uluitoare la începutul lunii februarie în pauza finalei Super Bowl, evenimentul sportiv cel mai urmărit la televizor în Statele Unite ale Americii.

    O săptămână mai târziu, ea a inflamat literalmente premiile Grammy cântând alături de Metallica.

    A doua zi după Super Bowl, Lady Gaga a anunțat lansarea unui turneu mondial la 1 august la Vancouver, Canada.

    O interpretă feminină nu a mai fost cap de afiș la Coachella, de la islandeză Bjork în 2007.

    Rapperul american Kendrick Lamar va fi și el cap de afiș al festivalului.

 


    Acesta va urca pe scenă duminică, la două zile după lansarea noului său album ”Damn”, pe care sunt prezenți veteranii rock-ului de la U2.

    Solistul britanic James Blake, canadienii BadBadNotGood și producătorii de rap Top Dawg și 9th Wonder sunt de asemenea creditați pe noul album al lui Kendrick Lamar.

    În semn de omagiu adus contribuției acestui festival la scena rockului independent, trupa Radiohead se va afla vineri pentru a treia oară în fața publicului prezent la Coachella.

    Cu peste 30 de milioane de albume vândute de la apariția sa, la începutul anilor 1990, formația britanică s-a reîntors anul trecut la originile sale rock, cu un album conținând mai puține elemente electronice, intitulat ”A Moon Shaped Pool”.

    Printre alți artiști foarte așteptați de public la ediția din acest an a festivalului se numără cântăreața neo-zeelandeză Lorde, care revine cu un nou album, "Melodrama", care adoptă un stil dance și marchează tranziția sa spre maturitate, după ce a cunoscut un succes imens în adolescență cu albumul "Pure Heroine" (2013).

     Cu artiști precum Radiohead, Lady Gaga și Kendrick Lamar, care au demonstrat că nu se feresc să-și exprime opiniile politice, Coachella ar putea rezona cu discursul împotriva politicii președintelui SUA Donald Trump, mai arată sursa citată.

(sursa: Agerpres)

About Post Author

Lasă un răspuns