Stevie Nicks intrase deja din 1998 în Rock & Roll Hall of Fame ca solistă a grupului Fleetwood Mac, însă anul acesta artista va concura pentru a fi inclusă în templul rock-ului şi pentru cariera sa solo, informează AFP.

Cântăreaţa americană concurează cu alţi artişti nominalizaţi pentru prima dată, cum ar fi rockerii britanici de la Roxy Music, trupa de heavy metal Def Leppard, compozitorul american de muzică country John Prine sau muzicianul Todd Rundgren.

Stevie Nicks a început o carieră solo în 1981, rămânând însă în componenţa trupei Fleetwood Mac, al cărui album „Rumors” (1977) este al cincilea cel mai bine vândut din toate timpurile. Stevie s-a alăturat formaţiei în 1974, la şapte ani după înfiinţarea formaţiei la Londra, şi-a lansat opt albume solo înregistrate în studio.

Pentru a lua în considerare intrarea în prestigioasa Rock & Roll Hall of Fame, un artist sau o formaţie trebuie să fi lansat un album cu cel puţin 25 de ani în urmă.

În acest an, lista nominalizaţilor îi include pe cei de la Devo, nominalizaţi pentru prima dată; trupa Radiohead, aflată la a doua încercare, dar şi formaţiile Rage Against the Machine şi Kraftwerk.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna decembrie.

About Post Author

Lasă un răspuns