Ştefan Stan a fost desemnat "Vocea României", în cadrul marii finale a show-ului, difuzată luni seară în direct la Pro TV, el câştigând şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro, după ce a încântat publicul cu prestaţiile sale artistice.

Marea finală în care s-au luptat Ştefan Stan, Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda a avut toate ingredientele unui concert senzaţional. Elevii lui Smiley, Loredana, Horia Brenciu şi Marius Moga au cucerit scena şi s-au luptat să demonstreze publicului că merită titlul de "Vocea României".

După o finală incendiară în care cei patru finalişti s-au prezentat admirabil, în urma voturilor publicului, câştigătorul trofeului "Vocea României" şi al marelui premiu, în valoare de 100.000 de euro, a fost Ştefan Stan. El va avea pe piaţă un album lansat de Universal Music România.

Ceilalţi trei finalişti – Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda – vor beneficia şi ei de un single (piesă şi videoclip), lansate de asemenea de Universal Music România.

În cadrul marii finale a show-ului "Vocea României", care a durat circa patru ore, Ştefan Stan a încântat juriul şi publicul cu trei piese.

Ştefan Stan a interpretat singur piesa "My Way" a lui Frank Sinatra. Totodată, Ştefan Stan a cântat împreună cu Smiley piesa "(I Can’t Get No) Satisfaction" a celor de la The Rolling Stones, iar împreună cu Andra – piesa "Vivo per lei" (Andrea Bocelli şi Laura Pausini).

"Reuşeşti să interpretezi piesele în felul tău, este cel mai mare lucru. Asta înseamnă că eşti un artist adevărat. Sunt mândru că faci parte din echipa mea", i-a spus antrenorul Smiley lui Ştefan Stan, după ce acesta din urmă a interpretat piesa "My Way".

Ştefan Stan are 34 de ani, este din Bucureşti şi la "Vocea României" a făcut parte din echipa lui Smiley. Ştefan Stan spune că a trăit o viaţă zbuciumată "până a descoperit muzica, apoi restul e poveste". A început să cânte de la 10 ani şi, deşi mama lui a cântat în tinereţe, niciunul dintre părinţii lui nu l-au susţinut în acest demers.

În copilărie, îi plăcea să cânte piesa "Enigmatici şi cuminţi", dar nu a studiat niciodată muzica, fiind nevoit să muncească de la vârsta de 16 ani pe şantier. Din cauza dificultăţilor materiale, Ştefan Stan a lucrat chiar şi într-o fabrică de aparate de aer condiţionat.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, în 24 decembrie, Ştefan Stan a declarat că "Vocea României" este primul concurs la care participă. "«Vocea României» a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa, asta e clar! Am învăţat foarte multe lucruri, atât la nivel profesional, cât şi uman, am cunoscut oameni, mi-am făcut prieteni şi am reuşit să fac primul pas pe un drum pe care vreau să merg de acum înainte: muzica! În plus, după primele apariţii în show, sunt foarte mulţi cei care mă opresc pe stradă să mă felicite", a mai spus el, precizând că din show-ul "Vocea României" a învăţat că trebuie să rămână acelaşi om simplu şi că trebuie să se dedice publicului dacă vrea să aibă succes în această carieră.

Totodată, Ştefan Stan a spus că, dacă o să câştige marele premiu (lucru care s-a întâmplat în cadrul marii finale de luni seară, n.r.), o mare parte din bani îi va dona Kassandrei Rotariu. "(…) o fetiţă care are mare nevoie de ajutor şi de a cărei poveste am auzit şi m-a impresionat încă dinainte de începerea acestui concurs. Cu o altă parte din bani aş face o prăjitură imensă din care să guste toţi cei care m-au susţinut, iar restul l-aş investi în cariera mea muzicală", a mai spus Ştefan Stan.

Lasă un răspuns