O statuie în mărime naturală a fostului lider al trupei Soundgarden, a fost dezvelită la Seattle, potrivit nme.com.

Liderul trupelor The Soundgarden şi Audioslave s-a sinucis pe 18 mai 2017. Avea 52 de ani.

Monumentul a fost comandat de văduva lui Cornell, Vicky, anul trecut. Ea a fost amplasată în faţa Museum of Pop Culture (MoPOP) şi a fost creată de artistul Nick Marras.

“Am vrut să-l celebrez şi să-l onorez, să reamintesc contribuţia sa la istoria muzicii şi artelor, filantropiei, în oraşul său unde a avut cel mai important impact. Este cu advărat un oraş unic – care l-a definit – dar simt şi că parcă l-am propulsat să creeze această mişcare care să influenţeze muzica pentru totdeauna”, a declarat Vicky Cornell pentru Seattle Times.

Kara Kostanich

@KaraKostanich

The kids of unveil his statue that will now forever stand in his memory in .

Christopher John Boyle, născut pe 20 iulie 1964, a devenit cunoscut sub numele de Chris Cornell la finalul anilor 1980, fiind unul dintre personajele principale ale scenei grunge. A înfiinţat Soundgarden în 1984. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă faima mondială a cunoscut-o odată cu lansarea pieselor ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). Alături de muzicieni care aveau să formeze Pearl Jam, Chris Cornell a creat proiectul Temple of the Dog, tribut adus lui Andrew Wood, unul dintre pionierii genului grunge, iar albumul omonim a fost lansat în 1991.

Cariera sa solo a însemnat cinci albume de studio – ”Euphoria Morning” (1999), ”Carry On” (2007), ”Scream” (2009), ”Songbook” (2011) şi ”Higher Truth” (2015).

Chris Cornell a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru piesa “The Keeper”, care a apărut în filmul ”Machine Gun Preacher” (2011). Este coautorul cântecului ”You Know My Name”, care a fost tema muzicală a lungmetrajului ”Casino Royale” (2006) din franciza ”James Bond”.

Luna trecută, reprezentanţii lui Chris Cornell au anunţat că un nou pachet cu piese va fi lansat în cursul acestui an. Albumul cu 62 de piese va cuprinde lucrări solo ale artistului, dar şi piese cu Temple Of The Dog, Soundgarden şi Audioslave.

Lasă un răspuns