Veşti bune pentru iubitorii de teatru: în luna octombrie se reia stagiunea găzduită de Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. Aceasta va include spectacole de marcă, îndrăgite şi apreciate de publicul bucureştean.

 

Spectacolul “Podu’”, în regia lui Horaţiu Mălăele este o reprezentaţie care se bucură de succes la mai bine de doi ani de la premiera în actuala formulă. Piesa are la bază lucrarea “Podul sinucigaşilor”, a dramaturgului Paul Ioachim. Spectatorii urmăresc, timp de o oră şi jumătate, o reprezentaţie plină de farmec şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit – jucat de George Ivaşcu, şi o artistă – interpretată de Meda Victor, cochetează cu ideea de a-şi încheia socotelile cu viaţa. Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde îşi povestesc propriile drame şi aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor şi. Ideea sinuciderii nu se concretizează însă, pentru niciunul dintre eroi.

Potrivit lui Horaţiu Mălăele spectacolul: “este o piesă unicat cu o temă nemaiauzită. Marilor noştri nihilişti, celor care condamnă dezastrul vieţii şi neşansa naşterii, Paul Ioachim le propune această soluţie de compromis: supravieţuirea prin actul sinuciderii.”

“Podu’” un adevărat regal actoricesc, din care răzbate idee că viaţa meriă să fie trăită, se va juca pe 11 octombrie la Palatul Naţional al Copiilor

 

Schimbând registrul, pe 18 octombrie iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la o comedie savuroasă: “Crimă la Howard Johnson”. Piesa, scrisă de Ron Clark şi Sam Bobrick aduce în scenă trei personaje: Mitchell Lovell (Emanuel Pârvu), Arlene Miller (Raluca Rusu) şi Paul Miller (Marius Galea). Talentatul Emanuel Pârvu a contribuit la acest spectacol dintr-o triplă ipostază: traducator al piesei, actor şi regizor al spectacolului. 

Avem de a face cu o comedie adevărată, la care se râde pe săturate. Acţiunea, plasată în perioada interbelică gravitează în jurul clasicului triunghi conjugal, alcatuit din soţ, soţie şi amant. Miza este o tentativă de crimă, iar locul este o cameră a Hotelului Howard Johnson. Planul de bătaie pare simplu şi rapid: atragerea în cursă a victimei şi lichidarea ei, pentru ca ceilalţi doi protagonişti să poată trăi fericiţi, până la adânci bătrâneţi. Numai că socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea de la…hotel, de aici decurgând o serie de situaţii hazoase. Potrivit lui Emanuel Pârvu spectacolul este: “comic, hilar, construit pentru public”. 

 

Prima săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena Palatului Copiilor un spectacol de excepţie, cu o distribuţie pe măsură: O noapte furtunoasă se va juca pe 7 noiembrie şi îi va avea aduce în faţa publicului pe: Maia Morgenstern, Ioan Gyuri Pascu, Mircea Rusu, Doru Ana, Radu Iacoban, Raluca Petra  şi Ioana Calotă.

Spre deliciul spectatorilor Maia Morgenstern va fi o Veta pasională şi plină de vigoare, Raluca Petra îi va ţine isonul în rolul amorezatei Ziţa, Doru Ana şi Mircea Rusu vor crea cuplul de „încuiaţi“, care-şi apără cu orice preţ „onoarea de familist“, iar Ioan Gyuri Pascu în va întruchipa pe Rică Venturiano.

Maia Morgenstern este entuziasmată de distribuirea în Veta, rol pe care nu îl mai jucase niciodată până acum: „este o mare bucurie şi o mare emoţie să te apropii de acest rol, care-ţi oferă atât de multe posibilităţi. Din păcate, este un rol atât de actual!“.  

 

Iubitorii de teatru vor fi întâmpinaţi cu încă o comedie la Palatul Naţional al Copiilor şi pe 13 noiembrie, când se va juca spectacolul “Doctori de femei”. Este vorba despre o comedie bulevardieră ce are la bază textul dramaturgului francez Georges Feydeau. Urmând indicaţiile regizorale ale lui Emanuel Pârvu, actorii Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Cristina Cioran, Mariana Dănescu, Vlad Corbeanu şi Gabriel Costin reuşesc să ţină în priză, timp de doua ore, publicul cu replici incitante şi situaţii pe măsură. Subiectul se învârte în jurul doctorului Moulineaux, care face eforturi să iasă “basma curată” după ce infidelitate îi este descoperită, la doar şase luni de la căsătorie, nu doar de soţie ci şi de soacră.

 

Biletele pentru piesele de teatru găzduite în octombrie şi noiembrie de Palatul Naţional al Copiilor, se găsesc în reţeaua Vreau Bilet – Unirea Shopping Center etajul 2, locaţiile Music Box (Matei Basarab 16 şi Şoseau Pipera nr 2), Palatul Copiilor, Sala Palatului şi online pe www.vreaubilet.ro şi www.startickets.ro

Lasă un răspuns