Spectacolele „Samson şi Dalila” şi „Corsarul” fac parte din programul Seri de Operă Online de săptămâna aceasta.

Înregistrarea din 5 mai 2019 a spectacolului „Samson şi Dalila”, după Camille Saint-Saëns, în regia lui Giandomenico Vaccari, va fi disponibilă luni, de la ora 18.30.

Premiera operei „Samson şi Dalila” a avut loc pe 2 Decembrie 1877, la Weimar, cu un libret tradus în germană. De-a lungul anilor, opera „Samson şi Dalila” a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric. În particular rolul Dalila este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzo-soprană şi a fost interpretat de mari artiste precum Marie Delna, Grace Bumbry, Julia Claussen, Fiorenza Cossotto, Rita Gorr, Denyce Graves, Louise Homer, Marilyn Horne, Elena Obraztsova şi Risë Stevens.

Samson și Dalila de Camille Saint-Saëns

SAMSON ȘI DALILA de Camille Saint-SaënsLuni, 27 aprilie, ora 18:30, în cadrul Seri de Operă Online#ramanemacasaÎn decursul timpului opera „Samson și Dalila” a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric, rolul Dalila fiind considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzosoprană.Spectacolul va fi transims pe Pagina de Facebook și pe site-ul instituției în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

Geplaatst door Opera Națională București op Donderdag 23 april 2020

Joi, de la aceeaşi oră, va fi difuzat spectacolul de balet „Corsarul”, după Adolphe Charles Adam, în regia şi coregrafia lui Vasily Medvedev. Înregistrarea datează din 3 februarie 2018.

Baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat şi o sclavă, iar acţiunea are loc la Adrianopole, la începutul secolului al XIX-lea. Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic şi interpretativ, a avut timp de un deceniu în distribuţie nume mari ale scenei naţionale precum Corina Dumirescu, Cristina Opincaru, Ovidiu Matei Iancu şi Gabriela Popovici.

Despre actuala montare de pe scena ONB, coregraful rus Vasily Medvedev a spus: „De-a lungul ultimilor ani, în lumea baletului, interesul pentru dansul clasic a crescut în mod evident. Atmosfera de sărbătoare şi frumuseţea acestui stil sunt mereu prezente în spectacol. Publicul este încântat de puritatea şi fragilitatea baletului clasic ca şi de uimitoarele performanţe şi abilităţi ale balerinilor formaţi în ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul uşor de înţeles de public. «Corsarul», care are deja 150 de ani de când este dansat, a rămas pe gustul spectactorilor îndrăgostiţi de baletul clasic”.

Înregistrările vor fi disponibile pe durata spectacolelor pe pagina oficială de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti şi pe operanb.ro.

Opera Naţională Bucureşti transmite săptămânal online câte două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituţiei.

About Post Author

Lasă un răspuns