Cinci consultanti fiscali prezenti la Intalnirile Wall-Street.ro au pus idee peste idee pentru a incerca sa gaseasca solutii pentru eficientizarea si modernizarea Fiscului.Educatia pentru viitorii contribuabili

Delia Catarama (foto), ARSIT: Principala problema a educatiei financiare este ca nu intelegem ca din taxe si impozite primim ceva inapoi. In cazul in care contribuabilii ar plati taxe si ar fi responsabili fiscal, probabil ca gradinita copilului meu ar arata mai bine si nu ar mai fi nevoie de alte resurse, scrie Wall-Street.ro.

As fi dispusa sa merg la gradinita sa le explic copiilor, evident intr-un mod placut, ca nu trebuie sa scrie pe banca din parc pentru ca daca vor face acest lucru o vor distruge, iar mama lor va avea bani mai putini sa le cumpere jucarii. Astfel, incet – incet, copilul se va responsabiliza. Dar acest lucru trebuie sa fie facut la nivel de mase.

Sunt numeroase campanii in care sunt ceruti 2 euro pentru un spital de copii si toata lumea da acesti bani. Dar daca ar veni ANAF-ul si ar zice "Da 10 lei in plus la impozit", i-ati plati? Nu, pentru ca nu ai incredere ca din impozitul respectiv s-ar cumpara respectivul aparat pentru spital.

Cititi mai multe pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/233794/solutii-pentru-un-fisc-mai-prietenos-si-eficient.html

Sursa: http://www.9am.ro

 

 

Lasă un răspuns