Snoop Dogg, unul dintre cei mai celebri rapperi de pe coasta de vest a Americii, a hotărât, la vârsta de 40 de ani, după o vizită în Jamaica, să îşi schimbe numele.

Luni, pe tărâmul "regelui muzicii reggae" Bob Marley, Snoop Dogg – care a renunţat anterior la numele de Snoop Doggy Dogg – a vizitat un templu rastafari şi a declarat: "Vreau să îl înmormântez pe Snoop Dogg şi să devin Snoop Lion".

Snoop, al cărui nume adevărat este Calvin Broadus, se află în Jamaica pentru a înregistra un nou album, cu DJ-ul american Diplo, cu care a avut mai multe colaborări. Snoop Dogg a anunţat pe site-ul său oficial că a fost "influenţat pozitiv de cultura rastafari" şi că s-a "reîncarnat în Snoop Lion".

Un documentar despre această nouă etapă din viaţa rapperului va fi proiectat pe 7 septembrie, la Festivalul de Film de la Toronto.

Rapperul a spus că un "mare preot" i-a spus, în Jamaica, faptul că numele lui "nu mai este Dogg" (câine). "M-a privit în ochi şi mi-a zis «Nu, acum tu eşti un leu»", a povestit rapperul, explicând că felina este prezentă pe drapelul Etiopiei şi are semnificaţii profunde în cultura rastafariană.

Această schimbare de nume are legătură şi cu schimbarea stilului muzical al artistului – o versiune a stilului rap din Los Angelesul anilor ’90, inspirat de Bob Marley.

"Am 40 de ani şi sunt de mult timp în industria aceasta – oamenii îmi spun «moş Snoop», trebuie să le arăt că sunt un înţelept al industriei", a explicat acesta.

"Nu e ca şi cum nu voi mai cânta rap, e vorba de faptul că voi face mereu ceea ce îmi place", a continuat cântăreţul, cunoscut pentru faptul că este un consumator fidel de canabis. "Acum sunt Snoop Lion şi mă amuz cântând reggae", a adăugat el.

Rapperul american a fost nominalizat până în prezent de 13 ori la premiile Grammy, a lansat 11 albume solo şi a jucat în peste 35 de filme. Snoop, în a cărui discografie se regăsesc albume precum "Tha Doggfather" şi "Malice N Wonderland", şi-a început cariera de rapper la începutul anilor ’90, dar s-a implicat şi în actorie. Din 1993, când a devenit celebru, Snoop a vândut aproape 20 de milioane de albume în Statele Unite. Printre hiturile sale se numără "Who Am I (What’s My Name)?", "Gin and Juice", "Groupie Luv", "From tha Chuuuch to da Palace", "Beautiful", "Drop It Like It’s Hot", "That’s That Shit" etc. Cel mai recent album lansat de Snoop este "Doggumentary" (2011). Muzicianul american va lansa în 2012 cel de-al 12-lea album de studio al său, intitulat "Reincarnated".

Snoop a susţinut un concert, în septembrie 2008, la Arenele Romane din Bucureşti.

 

Sursa: www.mediafax.ro

 

 


Lasă un răspuns