Singura fotografie a banditului american Billy the Kid, aflat la o vârstă adultă, a fost vândută la licitaÅ£ie, sâmbătă, pentru suma  de 2,3 milioane de dolari, informează AFP.

Cel mai renumit bandit din Vestul îndepărtat american a plătit 25 de cenÅ£i pentru a se fotografia în faÅ£a unei cârciumi din New Mexico, la sfârÅŸitul anului 1880 sau începutul anului 1881.
""

""

Miliardarul american William Koch a cumpărat această fotografie în cadrul licitaÅ£iei "Old West Show and Auction", organizată anual în oraÅŸul Denver din statul american Colorado.

Fotografia era estimată la un preţ de 150.000 de dolari.

Fotografia, cu dimensiunile de 5 centimetri pe 8 centimetri, imprimată pe o placă de metal, reprezintă singurul portret cunoscut al lui Billy the Kid la vârstă adultă, al cărui nume real era William Bonney, dar care a folosit ÅŸi alte câteva pseudonime, precum Henry Antrim ÅŸi Henry McCarty.

 

""

Banditul, care, potrivit legendei, ar fi ucis 21 de oameni – câte unul pentru fiecare an din viaÅ£a lui – a fost el însuÅŸi ucis de gloanÅ£ele unui ÅŸerif din New Mexico, în iulie 1881. Avea 20 de ani în momentul în care a pozat cu multă nepăsare în faÅ£a unui fotograf.

Cel puÅ£in două fotografii i-au fost făcute lui Kid când acesta era copil: elev la ÅŸcoala din Silver City din statul New Mexico ÅŸi în mijlocul unor cowboy într-o fermă din apropiere de oraÅŸul Roswell din acelaÅŸi stat american.

William Koch locuieÅŸte în Florida ÅŸi deÅ£ine proprietăţi importante în munÅ£ii din centrul statului Colorado. El a susÅ£inut din punct de vedere financiar Partidul republican din Statele Unite, iar cei doi fraÅ£i ai lui – David ÅŸi Charles Koch – i-au adus de partea lor pe ultraconservatorii din miÅŸcarea "Tea Party".
Lasă un răspuns