Trupa Shadowbox lansează videoclipul piesei OVERCOME, piesă ce face parte de pe EP-ul „The Hidden Elements”, apărut pe 15 iunie 2013. EP-ul mai conține 2 piese în colaborare cu artistul hip hop Chimie, ”Shotta” și ”Întoarsa” plus piesa ”Slappin’ it”.

Cred că Overcome este una dintre puținele piese în care limba română sună la fel de bine (sau chiar mai bine) ca limba engleză. Odată cu apariția Shadowbox putem vorbi, în cele din urmă, de electronic, rock și rapcore românesc așa cum nu s-a mai făcut niciodată în spațiul ăsta. De fapt, orice cuvinte menite să descrie construcția muzicală a Shadowbox-ului par sterpe și nu pot depăsi nivelul de entuziasm din expresia: “băi, ce bine sună!” – Bogdan Șerban, realizator Guerrilive – Radio Guerrilla.

OVERCOME – link youtube: http://tinyurl.com/od5f6eb

Producție audio – Shadowbox. Mix & Master John Puzzle

Producție video – Videocore (www.facebook.com/Videocore.ro)

Filmări realizate la Atelierul de Producție

 

Shadowbox  (www.facebook.com/shadowboxbandrap) este o trupă live formată în București, în anul 2012, care reunește în componența sa trei regiuni ale țării – Constanța, București și Cluj. Fiecare regiune vine și cu background-ul muzical specific, influențele de metal, hip hop și dub pun umărul la crearea unui sound eclectic.

 

Shadowbox înseamnă Mihai Iordache (Protest Urban), Răzvan Ristea (Luna Amară), Rareș Bartoș (Narkoma și Deviant) și Codin Orășeanu (LowFreq). „Câți oameni, atâtea influențe” ar putea fi cu ușurință sloganul trupei.

Shadowbox este o trupă matură care combină într-un mod fin tobele acustice cu tobe electronice, bass-ul cald cu synthuri joase și sub bași electronici, iar peste aceste elemente întâlnim linii melodice și efecte care dau fiecărei piese o atmosferă cinematică și unică. Din această combinație de elemente s-a născut un stil care conduce urechea către grime, dub și hip hop, accentul căzând întotdeauna pe tobe și bass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns