Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege care interzice fumatul în toate spaÈ›iile publice, fiind însă agreat un amendament care permite fumatul în baruri, discoteci, restaurante È™i alte unități similare mai mici de 100 de metri pătraÈ›i.

Conform legii iniÅ£iate de deputatul PSD Manuela Mitrea, fumatul va fi interzis în toate spaÅ£iile publice, inclusiv în cele de la locul de muncă: instituÅ£ii publice locale ÅŸi centrale, instituÅ£ii economice, de alimentaÅ£ie, de turism, de învăţământ, sanitare, medicale, culturale, în mijloacele de transport comun, inclusiv gări ÅŸi aeroporturi, de stat sau private, anunță Mediafax.

În ceea ce priveÅŸte spaÅ£iile cu destinaÅ£ie de loc de muncă, fumatul este permis în spaÅ£ii delimitate ÅŸi amenajate special: să nu fie spaÅ£iu de tranzit, să fie dotat cu extinctoare, scrumiere, sisteme de ventilaÅ£ie ÅŸi să fie marcate ca fiind destinate fumatului.

Senatorii au adoptat un amendament prin care fumatul este permis în baruri, cluburi, discoteci, restaurante ÅŸi alte locuri cu destinaÅ£ie similară, care sunt organizate exclusiv pentru fumători, care însă să nu aibă o suprafaţă mai mare de 100 metri pătraÅ£i.

Legea a fost adoptată de Senat cu 58 de voturi "pentru", 29 "împotrivă" ÅŸi 15 abÅ£ineri.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei DeputaÅ£ilor, care este forul decizional.


Lasă un răspuns