Rapperul Travis Scott ar fi trebuit să oprească show-ul din timpul festivalului Astroworld unde vineri au murit opt oameni şi alte sute au fost răniţi, a spus şeful pompierilor din Houston.

„Toată lumea de la acel eveniment are o responsabilitate. De la artist în jos”, a declarat Samuel Peña pentru NBC.

El este de părere că rapperul, care cânta în momentul în care mii de oameni au început să se îmbulzească spre scenă, ar fi trebui să se oprească observând că unele persoane se aflau în pericol.

Artistul a spus că este „devastat” de incident şi că va ajuta financiar familiile victimelor. Partenera lui, antreprenoarea şi vedeta Kylie Jenner, a declarat că a aflat despre decese după eveniment.

Între răniţi s-a aflat şi un băiat în vârstă de 9 ani. „Acest copil şi familia lui vor fi traumatizaţi de acum înainte, o realitate la care nu se aşteaptă nimeni atunci când cumpără bilete la concerte”, a spus marţi avocatul familiei într-un comunicat.

Poliţia a precizat că victimele au fost strivite în îmbulzeala din apropierea scenei, în jurul orei locale 21:30.

Scott a cântat încă 40 de minute după.

Într-o înregistrare video, el poate fi auzit cerând ajutor pentru un fan care leşinase. Însă într-o alta, întreabă: „Cine v-a cerut să vă opriţi? Ştiţi toţi ce aţi venit să faceţi – urmăriţi-mă, haideţi”.

Peña a declarat: „La un moment dat, era o ambulanţă care încerca să îşi croiască drum prin mulţime. Artistul comandă acea mulţime. Artistul, dacă vede că ceva se întâmplă, poate sigur să oprească recitalul, să aprindă luminile şi să spună: «Nu vom continua până ce acest lucru nu se rezolvă»”.

Travis Scott a lansat Astroworld împreună cu promoterii Live Nation în 2018.

Începând de luni au fost deschise mai multe procese în care el este acuzat, la fel şi invitatul lui din concert, Drake, că a incitat mulţimea şi Live Nation, că nu a oferit măsuri de siguranţă adecvate.

Poliţia anchetează incidentul.

About Post Author

Lasă un răspuns