Un autocar cu 46 de pasageri care venea de la Rimini a intrat prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea / Pasagerii au declarat că provin dintr-o zonă cu risc mai mic şi vor intra în autoizolare la domiciliu.

Un autocar care venea de la Rimini, zonă în care au fost înregistrate numeroase cazuri de coronavirus, a intrat luni prin Vama Borş, fiind oprit la Oradea. Toţi cei 46 de pasageri urmează să fie plasaţi în carantină. Ulterior, autorităţile locale au transmis că pasagerii au declarat că vin dintr-o zonă cu risc mai mic (zona galbenă) şi vor fi izolaţi la domiciliu.

UPDATE – ”Au fost reverificate chestionarele pentru toate cele 46 de persoane. Toţi călătorii din autocar provin din zona galbenă, deci vor intra in autoizolare la domiciliu”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, pe baza datelor primite de la autorităţile locale.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Autocarul a intrat în ţară luni dimineaţă prin Vama Borş, venind de la Rimini.

”Autocarul este oprit în Oradea, conţine persoane din zona Rimini (zonă roşie). Automat este dispusă carantina, autorităţile locale gestionează acum transferul”, au precizat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

În autocar se află 46 de persoane.

De asemenea, conforn Grupului de Comunicare Strategică, sunt în curs verificări, pentru a clarifica toate informaţiile despre caz, inlusiv legat de modul în care este gestionat.

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus, cetăţenii români care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin.

Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz.

About Post Author

Lasă un răspuns