Stadionul Steaua a fost supranumit în ultimii ani "Templul fotbalului românesc". Sintagma a fost lansată de Mihai Stoica, în precendentul mandat de manager general la Steaua, pe vremea când arena era umplută până la refuz de suporteri. Acum, "Templul" nu numai că este pustiit, fanii fiind izgoniÅ£i de la stadion de rezultatele slabe, dar ÅŸi de tensiunea permanentă de la echipă, dar ar putea chiar să fie "ras" de pe faÅ£a pământului.

Steaua juca în Ghencea din 1974 / FOTO: www.steauafc.com

Steaua a plecat din Ghencea, din cauza neînÅ£elegerilor dintre finanÅ£atorul Gigi Becali ÅŸi MApN privind chiria ÅŸi utilităţile. Arena pe care "roÅŸ-albaÅŸtrii" jucau din 1974 ÅŸi care a fost ani de-a rândul ÅŸi "casa" naÅ£ionalei României nu mai are, astfel, niciun rost ÅŸi ar putea fi demolată, scrie Prosport.

În locul actualului stadion Steaua, care are o capacitate peste 28.000 de locuri, fiind în Bulevardul Ghencea ar urma să "răsară" o arenă mai mică, de numai 10.000 de locuri, dar ÅŸi un cartier rezidenÅ£ial.

Terenul pe care se află acum stadionul Steaua a fost luat de armată de la familii din comuna Chiajna, care acum sunt decise să le revendice. "Nu este niciun secret ÅŸi nu glumesc deloc. Terenurile pe care se află stadionul Steaua ÅŸi cele situate pe prelungirea Ghencea au fost înainte de război ale mai multor familii din comuna mea. Oamenii îÅŸi doresc pământurile înapoi, iar eu nu am de gând să mă cert cu nimeni", a declarat primarul Chiajnei, Mircea Minea.

Potrivit sursei citate, lucrurile nu ar urma însă să se oprească aici. Un grup de investitori intenÅ£ionează să cumpere drepturile de proprietate ale cetăţenilor din Chiajna, pentru a construi un cartier rezidenÅ£ial ÅŸi un nou stadion de fotbal, cu o capacitate de 10.000 de locuri, pentru a dribla un paragraf din legea sportului, care interzice schimbarea destinaÅ£iei unei baze sportive.

Helmut Duckadam, eroul Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni, câÅŸtigată în faÅ£a Barcelonei, pe 7 mai 1986, se întristează când vede unde s-a ajuns. "E păcat ce face MApN. Aproape a reuÅŸit să scoată Steaua din Ghencea, iar stadionul e pe cale să fie demolat. Nu mă mai miră nimic în România, atâta timp cât la Arad a fost demolat stadionul Vagonul, pe care s-a jucat primul meci oficial de la noi din Å£ară, iar în locul lui a fost construit un supermarket".


Lasă un răspuns