Un rival pentru Facebook. Este vorba despre serviciul de socializare lansat de gigantul American Google È™i denumit ”Google+”, informează BBC News.

"google"

Google a avut mai multe încercări ratate de a ataca supremaÈ›ia celor de la Facebook în domeniul socializării online, printre ele Google Wave È™i Google Buzz, însă noul serviciu pare a fi cea mai îndrăzneață miÈ™care de când Larry Page a devenit director executiv în luna aprilie.

Noul serviciu, care  fost făcut disponibil doar pentru un număr restrâns de utilizatori, fiind deocamdată în faza de testare. Acesta permite utilizatorului să posteze fotografii, să adauge comentarii, unii analiÈ™ti afirmând chiar că vom avea un Facebook la care se adaugă Gmail, Reader, Docs, Picasa, YouTube.

Google+ va avea È™i câteva caracteristici proprii, în special în zona de confidenÈ›ialitate:

–    cercurile de prieteni – o funcÈ›ie specifică Google+, care le va permite utilizatorilor să creeze cercuri personalizare, de prieteni, colegi de facultate, colegi de muncă, È™i să decidă cât anume din contentul urcat de el pe site poate fi văzut de fiecare grup în parte. Vic Gundotra, vice-preÈ™edinte senior în inginerie la Google, a declarat, fără a da nume, că încercările altor reÈ›ele de socializare online de a crea grupuri nu funcÅ£ionează atât de bine. Facebook a introdus recent posibilitatea de a crea mici grupuri de prieteni.

–    conferinÈ›e multi-user care le permite utilizatorilor să intre È™i să iasă după bunul plac din conversaÈ›iile în grup

–    mesaje instant în grup

–    posibilitatea de a te conecta cu alte persoane din reÈ›ea pe baza intereselor.


Lasă un răspuns