Saul Williams este poet, scriitor si musician american din Albany, New York.

 

Saul si-a creat un stil muzical unic prin imbinarea dintre poezie si hip-hop alternative; este licentiat in filosofie si actorie, iar din 1995 devine cunoscut ca un open mic poet, castigand numeroase premii de slam poetry.

 

Filmul independent Slam, la care Williams a fost si scenograf si actor i-a adus Marele Premiu al Juriului la festivalul de film de la Sundance si Camera D’or la Cannes, premii care l-au consacrat international.

 

A avut colaborari cu artisti precum Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, dar si poeti precum Allen Ginsberg si Sonia Sanchez. Dupa lansarea LP-ului Amethyst Rock Star a avut numeroase show-uri in turneul european al Nine Inch Nails in vara lui 2005, dar si cu The Mars Volta. Trent Reznor a produs urmatorul album Saul Williams, The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!.

 

Ca scriitor, Saul Williams este publicat in The New York Times, Esquire, Bomb Magazine si African Voices. A publicat patru colectii de poezie. Are turnee in universitati si colegii din toata lumea cu show-uri in care imbina muzica si lecturile.

 

Explain My Heart, este primul single de pe noul album Volcanic Sunlight, care a fost prezentat pentru prima oara pe 26 ianuarie 2011.

 

Intrebat care este rolul poeziei in viata lui, Saul Williams spune: "[poezia] este fereastra prin care intra aer, posibilitati de a explora ceea ce simtim, ce gandim, cu spatiul de care avem nevoie pentru a vedea mai mult decat ceea ce stim deja. Daca nu m-as deschide posibilitatilor necunoscutului as fi pierdut.”

 

Saul Williams va veni la Bucuresti impreuna cu Guillermo Brown [drums], David Stanke [keyboards], Julien Chirol [trombon, percussion, sampler].

 

 

 

Sursa: BestMusic

Lasă un răspuns