Două spectacole sunt disponibile acum la planetariul Grădinii Zoo Braşov! Din iulie, vor intra în repertoriu încă 4, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani. Pentru că nu a putut găsi specialişti în operarea planetariului computerizat, Primăria Braşov a fost nevoită să pregătească personal pentru această activitate.

Planetariul din Brașov poate fi considerat un cinematograf. Are un ecran sub formă de cupolă, pe care se proiectează nu doar imagini cu spațiul cosmic, ci și filme documentare despre Terra și întregul Univers.

Dacă unul dintre filmele proiectate este despre istoria astronomiei, celălalt prezintă istoria telescopului.

Spectacolele rulează alternativ și durează în jur de 24 de minute. Un bilet costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Unii spectatori au putut face comparație între proiecția de la planetariul din Brașov și cele de la alte planetarii din țară.

Conducerea grădinii Zoo Brașov a trebuit să învețe personalul cum să folosească aparatura de proiecție.

Dintre cele 9 planetarii care funcționează în România, cel din Brașov este cel mai mare, atât prin dimensiunea cupolei, cât și prin numărul de locuri pentru spectatori. Are dotări care îl plasează printre cele mai moderne chiar și din Europa!

Sala planetariului din Brașov are 105 scaune, dintre care două sunt pentru persoane cu dizabilități.

About Post Author

Lasă un răspuns