Clienţii Ryanair fără prioritate nu vor mai avea voie să ia cu ei, la bordul avionului, două bagaje de mână.

    Noua politică privind bagajele va fi implementată începând cu 15 ianuarie, a anunţat compania.

    Doar cei care plătesc taxa de îmbarcare cu prioritate vor avea voie cu două bagaje la bord.

    Astfel, clienţii Ryanair fără prioritate trebuie să trimită al doilea bagaj (mai mare) la cala de bagaje, în mod gratuit, din 15 ianuarie.

    Noua politică de bagaje vine după ce zborurile sufereau întârzieri de zbor semnificative, ca urmare a faptului că pasagerii abuzau de libertatea de a lua cu ei două bagaje de mână la bord.

    Potrivit Ryanair, cu grade de încărcare ridicate (95% în decembrie) nu există suficient spaţiu pentru depozitare în cabină la un asemenea volum de bagaje de mână, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare / zbor.

    Kenny Jacobs, Ryanair, a declarat: „Le reamintim clienţilor că de luni (15 ianuarie 2018), doar clienţilor cu prioritate li se va permite transportarea a două bagaje de mână în aeronavă.

    Tuturor celorlalţi clienţi li se va permite transportarea, la bord, a unui bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) cu role va fi pus în spaţiul de bagaje (în mod gratuit) la poarta de îmbarcare.

    Această măsură va accelera îmbarcarea şi va elimina întârzierile de zbor, alături de noua noastră politică pentru bagajele înregistrare ce oferă clienţilor tarife mai mici pentru o creştere de 33% a greutăţii maxime admise”.

    Iar tocmai pentru a încuraja mai mulţi clienţi să-şi înregistreze bagajele, respectiv să reducă numărul clienţilor care se prezintă cu două bagaje la porţile de îmbarcare, Ryanair a introdus noi tarife reduse pentru bagajele înregistrate şi a crescut dimensiunile tolerate pentru acestea Compania a introdus, astfel, următoarele modificări la politica pentru bagaje, pentru toate zborurile, după cum urmează:

Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate a crescut de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele

Tarifele standard pentru bagaje au fost reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg

Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte 2 bagaje de mână în aeronavă* din 15 ianuarie 2018

Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va fi trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare, din 15 ianuarie 2018.

Modificarea politicii de bagaje urma să aibă loc în noiembrie, însă a fost amânată în contextul în care bugetul companiei suferea, iar transportatorul s-a lovit de mai multe scandaluri care implică acuzaţii ale piloţilor şi anulări de zboruri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns