După un deceniu de confuzie, duo-ul suedez a punctat aseară seară ÅŸi România pe harta ţărilor în care a concertat. Una dintre surprizele pe care Roxette le-a oferit-o fanilor a fost reprezentată de acordurile celebrei "Ciuleandra", pe care le-a interpretat chitaristul trupei.

Roxette ÅŸi-a început show-ul de la Zone Arena cu piesa care i-a consacrat, "Dress for Success", ce pe albumul "Look Sharp!", lansat în 1988, pentru ca mai apoi să îÅŸi încânte fanii cu melodia "The Big L", extrasă de pe albumul "Joyride".

 

"Superb că suntem aici ÅŸi vă mulÅ£umim că ne-aÅ£i aÅŸteptat în toÅ£i aceÅŸti ani! Nu vă vom dezamăgi aÅŸteptarea. O să fie o seară specială", a spus Per Gessle, solistul Roxette. 

 

Marie Fredriksson, care aniversează împlinirea a 53 de ani alături de fanii români, a purtat un costum din piele neagră, în stilul cu care a obiÅŸnuit deja. Cei care o iubesc au pregătit pentru solistă un banner pe care au scris "Happy Birthday, Marie!", dar i-au ÅŸi cântat într-un singur glas ÅŸi susÅ£inuÅ£i de Per, "MulÅ£i ani trăiască!".

DeÅŸi operatia dificilă ÅŸi tratamentul cu citostatice la care a fost supusă artista ÅŸi-au pus amprenta asupra ei, vocea ÅŸi-a păstrat timbrul inconfundabil. Roxette a menÅ£inut acelaÅŸi gen muzical care a consacrat-o în 1985 ÅŸi care a făcut-o celebră în toată lumea.

Marie nu i-a lăsat pe fani foarte mult să aÅŸtepte piesa-emblemă, cea care a sădit lacrimi ÅŸi jurăminte de iubire ÅŸi care a fost coloana sonoră a celebrului film "Pretty Woman". "It Must Have Been Love" s-a ridicat pe cerul BucureÅŸtiului din pieptul celor prezenÅ£i la Zone Arena, care au cântat alături de duetul Marie Fredriksson – Per Gessle.

 

În floarea vârstei, Per ÅŸi Marie nu mai aleargă pe scenă ca în vremurile de început ale trupei, dar vitalitatea ÅŸi frumuseÅ£ea muzicii lor sunt date de versurile sensibile ale pieselor ÅŸi de căldura cu care cei doi artiÅŸti le-au interpretat pentru cei aproximativ 20.000 de spectatori aflaÅ£i la Zone Arena. "Fading Like a Flower", extras de pe albumul "Joyride" (1991), a fost un alt hit care i-a electrizat pe fanii Roxette.

Una caldă, una rece. Cam aÅŸa s-ar putea descrie playlist-ul pe care trupa suedeză l-a pregătit pentru România, pentru că, după piesa slow "Fading Like a Flower", publicul a fost electrizat de "How Do You Do", melodie extrasă de pe albumul "Tourism: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places" (1992). "Pentru asta am nevoie de ajutor. Să vă văd mâinile!", le-a strigat Per Gessle fanilor.

 

Roxette nu a uitat că se află în România ÅŸi le-a oferit fanilor o surpriză de proporÅ£ii: în timp ce îÅŸi prezenta colegii muzicieni din trupă, chitaristul a început să cânte "Ciuleandra". A urmat o altă piesă celebră din mai vechea discografie Roxette, "Spending My Time".

Recitalul suedezilor s-a încheiat cu "Joyride", piesa-titlu a albumului din ’91, iar la bis fanii au primit o altă melodie de suflet, "Listen to Your Heart".

 

Sursa:http://www.evz.ro


Lasă un răspuns