Peste 250.000 de persoane şi peste 60.900 de mijloace de transport au trecut graniţa, doar în ultimele 24 de ore.

Cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria.

„În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 253.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 169.900 pe sensul de intrare şi aproximativ 83.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 60.900 mijloace de transport, dintre care peste 41.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 19.100 pe sensul de ieşire din ţară”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

„Nu s-a permis intrarea în ţară a 29 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Au fost contactate autorităţile statelor vecine şi, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Pentru a vedea cât se stă la fiecare punct de trecere al frontierei, poate fi accesată aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la această adresă.

Astfel, românii care se întorc acasă de Crăciun pot alege o rută ocolitoare şi evita cozile kilometrice de la vămile importante şi pot intra în ţară prin ale puncte mai puţin tranzitate.

Se întorc românii acasă de Crăciun! Filmul emoționant de pe Otopeni, care a devenit viral Aeroportul Otopeni, aerogările din Cluj și Timișoara, dar și vămile terestre ale României sunt pline.

Revin acasă cei care locuiesc și muncesc în străinătate. Libertatea a realizat un film tulburător, care nu mai are nevoie de multe cuvinte. 

About Post Author

Lasă un răspuns