România se află pe locul 9 la nivel global în rândul destinaţiilor preferate pentru proiecte de tip call center, în perioada 2008-2012, când aceste investiţii au adus pe piaţa locală aproape 11.500 de locuri de muncă.Studiul, făcut de firma de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL), mai arată că,  la nivel european, România este devansată doar de Marea Britanie şi Polonia.

 "Forţa de muncă înalt calificată în domeniul IT din Bucureşti şi alte oraşe importante, unde se regăsesc centrele universitare, precum şi cunoaşterea mai multor limbi străine, plasează în continuare România în topul preferinţelor investitorilor pentru astfel de operaţiuni, locul 9 la nivel mondial şi locul 2 în Europa, după Marea Britanie şi Polonia" , potrivit JLL.

În pofida dificultăţilor economice din 2009, a recuperării lente din 2010 şi a instabilităţii politice care a marcat o mare parte a anului în curs, România a rămas în vederea jucătorilor multinaţionali.

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/economic/romania-se-afla-pe-locul-9-in-lume-ca-destinatie-pentru-proiecte-de-tip-call-center-10181411

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

Lasă un răspuns