BEST-EVENT.RO  ÎNCEPE CAMPANIA DE MEDIATIZARE A ROMÂNILOR CELEBRI. VOTEAZÄ‚-Å¢I FAVORITUL!

ACEASTÄ‚ CAMPANIE VA DURA TIMP DE 1 LUNÄ‚ ! CEI CARE VOTEAZÄ‚ POT AVEA PARTE DE O SURPRIZÄ‚ OFERITÄ‚ DE  BEST-EVENT.RO

 

 

 

     Johnny Weissmuller, pe numele din buletin Peter Johann Weissmüller s-a nascut in Timisoara, Romania, care era atunci parte a imperiului austro-ungar desi avea sa declare mai tarziu ca s-a nascut in SUA, Windber, statul Pennsylvania, cel mai probabil pentru a putea fi eligibil sa participle la concursurile de inot ca membru al echipei olimpice americane. 

Fiind un copil mai degraba slabut si bolnavicios (pana la varsta de 3 ani a tot facut cateva pneumonii ), a fost inscris la cursurile de inot de catre tatal sau la sfatul unui doctor. Datorita sportului a dobandit o constitutie atletica ( peste 190cm si 90 kg ) si avea sa castige 5 titluri olimpice , 67 titluri mondiale si 52 nationale , detonator al recordurilor de liber pe orice distanta dintre 100 de yarzi si jumatate de mila.

In primul sau film , Glorifying the American Girl (1929), apare ca un Adonis “imbracat” numai cu o frunza de smochin . Dupa marele success avut cu un film a carui actiune se desfasura in jungle, seful MGM , Louis B. Mayer, prin asistentul sau, Irving Thalberg, a optat pentru ecranizarea a doua povestiri cu Tarzan dupa Edgar Rice Burroughs .

Cyril Hume, in timp ce lucre la adaptarea dupa Tarzan the Ape Man (1932), l-a observat pe Weissmuller in timp ce acesta inota in piscine hotelului si ia sugerat rolul lui Tarzan.

Weissmuller era atunci sub contract cu BVD pentru lenjerie intima si costume de baie ; dar MGM a reusit sa-l “scoata” de sub contract promitandu-le celor de la BVD ca vor realiza o serie de fotografii cu toate starurile feminine ce aveau contract cu ei, purtand numai costume de baie BVD.

Studioul MGM l-a prezentat drept “singurul om de la Hollywood ce arata natural in carne si oase si ceare poate juca in filme frasa sa poarte haine”. Filmul a avut un success imediat atat la box-office cat si in randul spectatorilor.

Vazand cat e de popular printre femei, studioul i-a propus sa divorteze de sotie (Camilla Louiee), dandu-i si 10.000 de dolari pentru ao face sa fie deacord. Dupa1942, dealtfel , MGM si-a cam incheiat optiunlile; a renuntat la seriile cu Tarzan si de asemeni si la Weissmuller. Astfel Johnny s-a mutat la RKO si a mai facut inca 6 filme cu Tarzan.

Dupa asta a mai jucat si in Jungle Jim (1948) pentru studiourile Columbia. Dup ace a terminat cu filmele s-a retras pentru a isi conduce afacerile private in Fort Lauderdale, Florida. Pana la moartea sa, 20 ianuarie 1984 in Acapulco Mexic (dupa o serie de infarcturi repetate), actorul a fost castorit de inca 5 ori (Bobbe Arnst,1931- 1933; Lupe Valez, 1933 -1939; Beryl Scott, 1939-1948, Ailene Gates 1948-1962 si nu in ultimul rand Maria Brock Mandell Bauman din 1963 pana la moartea lui), singura care i-a daruit copii fiind Beryl cu care a avut 3 urmasi.

Locuitorii satucului Zitiste de langa orasul Zrenjanin, din Banatul sarbesc au pornit in 2007 o campanie pentru construirea in centrul lor civic a unui monument in onoarea actorului despre care spun cu mandrie ca este “fiu al satului” .

 

 

Lasă un răspuns