Latura turistică extinde paleta de facilităţi afiliate singurului festival de rock extrem din România: pe lângă accesul la festival si posibilitatea de a utiliza gratuit campingul, biletul pentru acest eveniment aduce şi alte beneficii: posesorii unui bilet sau abonament vor beneficia de o reducere de 50% la biletele de intrare pentru trei obiective, cu importantă semnificaţie turistică şi culturală, aflate în vecinătatea zonei festivalului.

 

1. Castelul Bran

 

Castelul Bran, principala atracţie turistică a zonei, este un monument istoric şi architectonic atestat documentar încă din secolul XIV. În decursul timpului fortăreaţa a avut rol strategico militar, s-a aflat o vreme sub autoritatea Ţării Româneşti, trecând apoi în jurisdicţia teritorială a Braşovului, iar în perioada 1920 – 1947 a servit ca reşedinţă regală pentru familia domnitoare a României.

 

Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic, la doar 15 km de Râşnov şi 30 km de Braşov.  El adăposteşte în acest moment muzeul Bran, care se întinde pe cele 4 etaje ale castelului.

 

2. Rezervaţia de urşi LiBEARty

 

Rezervaţia de urşi LiBEARty de la Zărneşti, care se întinde pe 69 de hectare de păduri, izvoare şi piscine şi adăposteşte 71 de urşi salvaţi din situaţii limită (deţinere ilegală, abuz etc). Ursul brun european este o specie strict protejată de către Convenţia de la Berna, pe care România a ratificat-o în 1993, iar din 2005, dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbăticie, a devenit ilegal în România.

 

3. Peştera Valea Cetăţii Râşnov

 

Peştera Valea Cetăţii Râşnov este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii şi impresionează prin formaţiunile carstice şi prin acustica deosebită.  Este singura peşteră din judeţul Braşov amenajată la standarde europene. Amenajarea include scări, trotuare, balustrade şi un sistem pentru iluminat rece unic în România.

 

Atenţie, în interior temperatura se situează între 9 -12 grade, tot timpul anului!!!

 

Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 29 – 31 august la Râşnov, iar perimetrul festivalului va fi situat lângă baza olimpică de sărituri şi biatlon (Str Ion Luca Caragiale).

 

 

 

Line-up-ul Rockstadt Extreme Fest este următorul:

 

Joi 29 august:

TROOPER (România)

GOTHIC  (România)

ABIGAIL (România)

ROADKILLSODA (România)

DAYS OF CONFUSION (România)

GOODBYE TO GRAVITY (România)

NEGATIVE CORE PROJECT (România)

 

 

Vineri 30 august:

GOJIRA (Franţa)

NAPALM DEATH (Marea Britanie)

DECAPITATED (Polonia)

LAST HOPE (Bulgaria)

CARACH ANGREN (Olanda)

BUCOVINA (România)

CODE RED (România)

FALSE REALITY (România)

 

Sâmbătă 31 august

PRIMORDIAL (Irlanda)

SEPTICFLESH (Grecia)

TEXTURES (Olanda)

KROW (Brazilia)

INDIAN FALL (România)

SPIRITUAL RAVISHMENT (România)

ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova)

DELIVER THE GOD (România)

 

Spotul oficial al festivalului poate fi urmărit mai jos:

http://youtu.be/pZy1Saovdhw

 

Spaţiul de campare va fi disponibil pentru toţi deţinătorii de bilet. Accesul în camping este permis în baza unui voucher de campare, care se obţine gratuit, prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial al festivalului: www.rockstadtextremefest.ro.

 

Pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile bilete şi abonamente, după cum urmează:

 

Categoria VIP Backstage (acces în culise, întâlnire şi poză cu artiştii preferaţi, autografe, abonament pentru ediţia din 2014 a festivalului) – 150 lei

Acces general:

Până pe 17 august
Abonamente – 70 lei
Bilete per zi – 50 lei

Perioada 18.08. – 30.08.2013 şi la locaţie, pe durata festivalului:
Abonamente – 100 lei
Bilete per zi – 65 lei

 

Toate categoriile de biletele pentru Rockstadt Extreme Fest se găsesc în reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter,
intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele
Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro  şi Metalhead.ro/bilete.

 

 

 

Copii cu vârsta sub 6 ani nu plătesc bilet de intrare. Peste această vârstă preţul biletului se plăteşte integral.

 

Pentru mai multe informaţii vizitaţi: http://www.rockstadtextremefest.ro/ şi urmăriţi pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

 

 

About Post Author

Lasă un răspuns