Organizatorii REF 2023 (Rockstadt Extreme Fest 2023) au anuntat inca 5 trupe ce se alatura lineup-ului deja impresionant! Este vorba despre trupele: The Underground YouthLost In KievKadavarPhil Campbell And The Bastard Sons si Discharge.

The Underground Youth, Lost In Kiev, Kadavar, Phil Campbell And The Bastard Sons si Discharge, confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2023

 

Originari din Manchester, Anglia, The Underground Youth creează un stil post-punk capricios, adesea brutal, în stilul anilor 80, infuzat cu o atmosferă psihedelică întunecată, puternic influențată de nume precum The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground, Bob Dylan sau The Jesus & Mary Chain. Grupul The Underground Youth a fost inițial format în 2008 de chitaristul și compozitorul Craig Dyer.

De când trupa live a fost formată în 2012, TUY a făcut în mod constant turnee în Europa și în restul lumii, primind laude pe scară largă pentru spectacolele lor la festival. Ei se bazează pe urmăritorii lor de cult oriunde călătoresc.

Cu un sunet distinct care s-a dezvoltat continuu de-a lungul anilor, TUY a trecut de la stilul lor unic de rock psihedelic cinematografic la un stil post-punk crud și înflăcărat. Concentrându-se pe melodii frumoase contrastante și versuri poetice întunecate, subconștientul acestui nou album este pătruns de energia brută și zgomotul actualelor show-uri live ale trupei.

The Underground Youth, Lost In Kiev, Kadavar, Phil Campbell And The Bastard Sons si Discharge, confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2023

 

Post-rock-ul a demonstrat încă de la începuturi o afinitate in utilizarea sample-urilor cu diverse discursuri sau voci din filme. LOST IN KIEV duce această tradiție la următorul nivel, scriindu-și propria poveste autentică și creeaza propriul film pe albumul lor.

Începând cu albumul Nuit noir din 2016, trupa și-a înregistrat propriile cuvinte rostite, spre deosebire de plagiarea din filme. În timpul spectacolelor lor live, aceste voci sunt sincronizate cu proiecții video care arată actori interpretând diferite voci pe ecran. Un fel de coloană sonoră inversată sau ficțiune muzicală, mereu nuanțată de realism într-un mod izbitor și intens emoțional.

De la primele note, Lost in Kiev aduce un post rock epic și masiv, condus de energia rockului, amestecat cu câteva sunete electronice. Cei 4 membri ai Lost in Kiev iubesc să spună povești cu muzica lor, își scriu și înregistrează propriile cuvinte și își creează propriile imagini, cum ar fi proiecții video, pentru a crea coerență între grafică și emoții, oferind ascultătorilor o experiență coerentă.

Persona, cel mai recent album lansat sub numele francez, vede trupa extinzându-și în continuare propria interpretare idiosincratică a post-rock-ului cinematografic contemporan. „Principala provocare cu acest disc a fost cum să scriem melodii post rock mai directe și mai scurte, cu aceeași intensitate ca și compozițiile noastre anterioare, mai lungi”, explică chitaristul Maxime Ingrand, „și găsirea echilibrului potrivit între post rock tradițional, adăugând sintetizatoare și mașini. și textele pentru film”.

The Underground Youth, Lost In Kiev, Kadavar, Phil Campbell And The Bastard Sons si Discharge, confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2023

 

Cunoscuți ca o forță de neoprit în cadrul circului rock’n roll european, KADAVAR este cel mai recent nume confirmat la lista deja uimitoare a Rockstadt Extreme Fest 2023.

Cufundat în tradițiile bluesy, tulburătoare și pline de sunete joase ale trupelor precum Black Sabbath, Hawkwind și Led Zeppelin, trio-ul german de psych-rock Kadavar transformă fără scuze sunete din epoca anilor ’70 într-un stoner metal contemporan. Cunoscută pentru spectacolele live explozive, trupa cântă de câteva sute de ori pe an și a făcut acest lucru încă de la lansarea debutului lor auto-intitulat din 2010. Acea muncă grea a dat roade, deoarece fiecare album s-a vândut mai bine decât precedentele.

The Underground Youth, Lost In Kiev, Kadavar, Phil Campbell And The Bastard Sons si Discharge, confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2023

 

PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS vor pregăti un set complet MOTÖRHEAD clasic, doar la Rockstadt Extreme Fest!
Format în urma dizolvării MOTÖRHEAD, după moartea lui Lemmy Kilmister în 2016, PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS aveau să atragă mereu mulțimea la orice festival rock sau metal cu discernământ. Condusă de unul dintre cei mai respectați chitariști ai genului și completată de fiii săi Todd (chitară), Tyla (bas) și Dane (tobe) și de liderul puternic Neil Starr, trupa a apărut în circuitul de turnee din 2017, alimentată de o mare cantitate de bunăvoință, un pumn de cover-uri MOTÖRHEAD și o mână de melodii noi care “trosneau” de pasiune și fantezie. Obținându-și un loc ca trupă de suport în deschiderea turneului de vară de stadion GUNS N’ ROSES 2017, BASTARD SONS și-a luat avântul cu forță.
Fie promisiunea de a auzi câteva pietre prețioase Lemmy sau pur și simplu că PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS au fost prea buni pentru a fi ignorați, răspunsul la acele spectacole timpurii a fost uniform extatic și extrem de zbuciumat. Până la momentul în care BASTARD SONS și-au lansat albumul de debut, „The Age Of Absurdity”, în ianuarie 2018, această întreprindere rock ‘n’ roll a înflorit organic într-un nume destul de mare. Albumul a strâns recenzii grozave pe scară largă, adunând un trofeu pentru „Cel mai bun album de debut” la premiile Metal Hammer Germania din 2018.

The Underground Youth, Lost In Kiev, Kadavar, Phil Campbell And The Bastard Sons si Discharge, confirmati la Rockstadt Extreme Fest 2023

 

DISCHARGE este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii heavy și vom avea ocazia de a-i vedea la Rockstadt Extreme Fest. Trupa este cunoscută pentru influențarea mai multor sub-genuri ale muzicii extreme, iar melodiile lor au fost acoperite de unele dintre cele mai mari nume din heavy metal și alte genuri.

Discharge a deschis calea pentru diverse stiluri de metal extrem, cum ar fi thrash metal, black metal, crust punk și grindcore. „Abordarea brutală, extremistă” a trupei și stilul de a cânta „extreme thrash noise” au condus în cele din urmă la genul thrash. Influența Discharge asupra heavy metalului este incalculabilă și superstaruri ale metalului precum Metallica, Anthrax, Machine Head, Sepultura, Soulfly, Prong și Arch Enemy au interpretat melodiile lui Discharge ca piese tribut. Discharge a avut o influență majoră asupra a cel puțin două generații de metal.

Câteva fotografii ale membrilor trupei Metallica, Anthrax și Exodus de la începutul anilor 1980 îi arată purtând tricouri Discharge. Grupuri de thrash metal precum Metallica și Slayer au fost inspirate de viteza și brutalitatea lor. Anthrax cânta deja melodii cover Discharge încă din anul 1983.

Discharge a rămas o constantă de-a lungul anilor, iar în anii 2000 trupa a fost prezentată unei noi generații de fani, în principal datorită reunirii formației clasice și noului parteneriat cu Nuclear Blast Records, responsabilă pentru lansarea albumului extrem de puternic aclamat End of Days.


Păzit de Cetatea Râșnov, Rockstadt Extreme Fest 2023 se va desfășura între 2 și 6 august 2023, la doar 30 de minute de Brașov, în orașul Râșnov. Terenul festivalului va găzdui 3 scene și nu mai puțin de 70 de trupe în toate cele 5 zile, dar asta nu este tot. Vă puteți bucura de mâncăruri gustoase sau vă puteți depăși recordul personal de consum de bere la prețuri neașteptate, pe care nu le veți găsi în altă parte. Și mai avem câteva obiective turistice de top în zona festivalului: Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty sau, totuși, infamul Castel Bran al lui Dracula.
Pentru mai multe informații despre festival, vă rugăm să vizitați https://www.rockstadtextremefest.com/
Vă așteptăm cu drag în august, pe ținuturile uimitoare ale Transilvaniei.

About Post Author

Lasă un răspuns