Rockstadt Extreme Fest 2019

Biletele pentru Camping 1 s-au epuizat. Va multumim. Sunt in continuare bilete disponibile pentru Camping 2.

Ordinea trupelor si orele la care canta.
Mai sunt 300 de bilete la Camping 2!
Campingurile se deschid miercuri la 12:00. Biletele pentru camping vor putea fi cumparate si de la intrare in limita locurilor disponibile.
–––––––––-
Running order and stage times.
Only  300 tickets for Camping 2.
The campsites will open for access on Wednesday at 12:00. Camping tickets can be purchased from the door subject to availability at that time.

1.Programul celei de-a șaptea ediții a festivalului este actualizat. Din 1 iulie 2019, aveți posibilitatea de a vă achiziționa bilete și pentru (câte) o zi! Prețul unui bilet este de 220 lei. Persoanele cu dizabilităţi vor avea acces gratuit, cu condiția să trimită copiile scanate ale actelor doveditoare. Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoţiţi de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.


2. Datorită evenimentului Rockstadt Underground Artists, care va lua forma unui concurs ce încurajează participarea trupelor în ,,bătălia’’ suveranităţii scenei (perioada de inscriere: 01-07 iulie), cei care au bilet de camping și doresc să participe la acest eveniment, vor putea campa începând cu data de 31 iulie, ora 12.00.

Geplaatst door Rockstadt Extreme Fest op Donderdag 27 juni 2019


Camping 1- stadion poziționat pe terenul de fotbal din imediata vecinătate a arealului fesitvalului. (Atenție, mai sunt câteva locuri)


Camping 2- (Glajerie) la aproximativ 3,5 km de zona festivalului. Se va asigura transport.


3. Vă reamintim că ediția din acest an vă întâmpină cu 2 scene: Monster Stage (Adrian Rugină) și Brașov Stage.


Primele concerte, cele susținute în jurul orei 15, care creează premisele pentru întreaga experiență ulterioară, vin ca o mișcare de conjunctură aproape astrală pentru cei care vor urca pe scenă: Blană Bombă, Lucky Thirteen, TC3 și Mental Disorder.


Nu e de prisos să vă spunem despre ineditul eveniment ,,The Cave Between Worlds’’, unde vom avea parte de reprezentații a căror durată va fi de 1h30’ din motive ce țin de protejarea ecosistemului peșterii ,, Valea Cetății’’.

 

The Cave Between Worlds
dark ambient și experimental cu Attila Csihar, Arktau Eos și nu numai, în peștera Valea Cetății, simultan cu Rockstadt Extreme Fest!

Rockstadt Extreme Fest anunță un nou eveniment ce va avea loc în peștera Valea Cetății și prezintă conceptul “The Cave Between Worlds” în care câțiva muzicieni își vor oferi creațiile în forme adaptate la condițiile mediului și transformate de acestea în momente unice.

Ce-i leagă pe acești artiști este interesul pentru cele mai sumbre și mai sălbatice tendințe din muzica experimentală, în special din dark ambient și pentru expresiile alcătuite prin reverberații, care vor fi amplificate în moduri fantastice de natura peșterii.

Pentru acest debut, sunt confirmate patru concerte distribuite pe două zile. Attila Csihar va fi prezent aici cu proiectul său – Void ov Voices – alături de Arktau Eos, Alone in the Hollow Garden și ARAC.
S-a constat o deschidere uriașă și o diversitate în alegerea spațiilor pentru evenimentele în care muzicienii sunt actori principali. Exemplele de concerte susținute altcumva decât pe scenele obișnuite amplasate în săli, cucerite pentru câteva zile pe an de câte un festival, se găsesc în toate stilurile de muzică.

Pentru comunitatea europeană asociată muzicii metal, Prophecy Fest, eveniment care se desfășoară într-o peșteră din Germania, formată în Epoca de Piatră, a creat un precedent care a stârnit laude în toată lumea. De partea cealaltă, în Tennessee, seria de evenimente Bluegrass Underground – în care artiști internaționali din genuri diferite concertează la 10 metri sub pământ – produce de asemenea ecouri peste tot. Acestea sunt doar două dintre exemple.

În Valea Cetății din Râșnov se organizează de concerte ale Filarmonicii din Brașov, iar vara lui 2019 urmează să fixeze o premieră în underground.

Spațiul și muzica live se află într-o relație foarte strânsă. E lesne de înțeles de ce mulți din lumea muzicii se îndreaptă tot mai mult către spații considerate până mai deunăzi neconvenționale, cum ar fi bisericile sau catedralele și peșterile. Peșterile oferă o gamă foarte complexă de semnale acustice, iar rezonanța și reverberațiile naturale influențează simțurile ascultătorului într-o manieră spectaculoasă.

Prima zi din „The Cave Between Worlds” va fi 2 august, destinată celor de la Arktau Eos și Alone in the Hollow Garden. Grupul finlandez Arktau Eos va fi prezent pentru a doua oară în România și va impune un nou moment din existența acestuia ca o „paradă fantomatică de sunete și imagini obscure”.

Cei care au participat la concertul lor din Club Fabrica în 2012 au rămas cu o amintire zguduitoare care probabil îi va urma toată viața. Tipul de ambient cu care Arkatau Eos operează poate fi descris ca fiind calm și cavernos în egală măsură, cu secvențe de șoc identice cu ceea ce percepe un individ în prag de iluminare. „Erēmos” este cel mai recent material al finlandezilor, ale cărui variații au fost oferite publicului european cu prilejul unui turneu susținut în luna martie, alături de reprezentanții psychedelic forest folk-ului din Tampere, Hexvessel.

Alone in the Hollow Garden este în mod clar cel mai potrivit proiect care poate apărea pe aceeași scenă cu Arktau Eos. Condus de Dan Șerbănescu de la Tanz Ohne Musik, proiectul are ca scop reîntoarecerea către rădăcinile ritual ambient-ului și fazelor experiementale care au prins formă în anii ’90. Totuși, construcția sonică se află la intersecția dintre tradiție și contemporaneitate. Se folosesc în acest scop instrumente cu istorie vastă, de la cele acustice la instrumente de suflat, percuție și ritual, cu sunete preluate într-o formă inedită prin alăturarea sintetizatoarelor analogice și modulare, precum și a instrumentelor deosebite construite de însuși Dan Șerbănescu. Încărcat la maxim cu ezoterism, Alone in the Hollow Garden ia ascultătorul în grijă prin a-i oferi mediul perfect de contemplare și meditație.
Void ov Voices, one-man-band-ul lui Attila Csihar – recunoscut pentru lunga sa activitate ca vocalist în Mayhem și Tormentor, plus alte participări în proiecte memorabile ca Sunn O))) – va face și mai mult întuneric în peștera Valea Cetății în data de 3 august. Aici, vocea lui Attila este singurul instrument care se transformă într-o creatură gigantică prin intermediul looper-erelor și efectelor. Misiunea lui Attila cu acest proiect nu este să înregistreze și să lanseze albume, ci să transmită forțe bizare acolo unde contează, adică în interiorul grupurilor de oameni. Primul concert Void ov Voices a avut loc în Moscova, în 2008, alături de venerații ambient-jazzers Bohren & der Club of Gore. De-atunci, Attila a mers cu acest proiect peste tot, inclusiv Australia și Japonia și a colaborat cu Ulver, Merzbow și mulții alții, în paralel cu trupele de metal sau experimental din care face parte.
În ziua rezervată lui Attila Csihar va avea loc și premiera proiectului ARAC, despre care știm la ora actuală că a pornit odată cu un manifest prin care muzicienii creatori de frecvențe și armonii care transcend spațiul și timpul se adresează planetei cu privire la distanța imensă care s-a format între oameni și mediul înconjurător.

Adrian Tăbăcaru, percuționist renumit în scena locală și muzica de orchestră, fost membru în trupa de death metal Taine, s-a alăturat în acest proiect lui Costin Chioreanu, artist plastic cunoscut grație ilustrării materialelor unora dintre cele mai respectate trupe ale momentului. Este în același timp un chitarist care s-a remarcat prin autenticitate și a avut onoarea să înregistreze muzică alături de David Tibet, sau de mai sus menționatul Attila Csihar. Din ansamblul lor face parte o voce puternică, străină de orice formă de previzibil, întrupată de artista greacă Sofia Sarri, care a explorat de-a lungul timpului o plajă foarte largă de stiluri, de la avant-garde, metal și post-rock, la free jazz, improviație, coruri polifonice, fără să omită latura folk pe care a cultivat-o în locul de origine, insula Creta.

Concertele din cadrul seriei „The Cave Between Worlds” nu vor avea o durată mare și vor fi limitate la doi artiști pe zi pentru a proteja ecosistemul din peștera Valea Cetății.

Acest eveniment este destinat unui numar limitat de spectatori, conform capacității autorizate pentru peștera Valea Cetății. De asemenea, accesul in peșteră nu este recomandată persoanelor claustrofobe deoarece culoarul de acces este îngust. Mai multe https://bit.ly/2XoRxNy

ACCESS

Access in the festival area is allowed only with a valid ticket. By attending this event, you accept and agree with the following rules. Each person will receive a wristband that ensures access in the festival area throughout the event. Please have it with you at all times and don’t remove it. In case of loss or destruction, it will not be reimbursed, and the owner will be evicted from the festival area.

To avoid any unwanted situations we insist you buy tickets only from authorized distributors. Tickets contain security features and will be checked at the entrance of the festival area. Avoid buying tickets from unknown parties and do not forge tickets! Against people who commit forgery, deception or other actions to this purpose, the organizers will file a criminal complaint.

Children up to 12 years old will have free access to the festival if they are accompanied by a parent or tutor with a valid subscription or ticket.

People with disabilities will receive free access to the festival by prior registration. Given the festival’s location, the ground could be uneven or muddy in some parts, which means that crossing certain areas might prove difficult. Rockstadt Extreme Fest staff will assist if needed.

NOT ALLOWED

• Access with weapons or other objects that might be considered hazardous.
• Access with glass containers, flammable materials, laser pens.
• Marketing products in the areas of camping and festival without the consent of organizers.
• Consumption of substances banned or their sale, according to the law in force.
• Access with alcohol, other drinks and food outside the festival area.
• Access with any kind of animals in festival area or camping.

Access with drinks or food (even purchased from the festival) is not allowed when entering or re-entering the festival.

VIDEO / PHOTO

You will need prior authorization for: professional camcorders and semi-professional, professional cameras with detachable objective. Owners of such devices will have to leave equipment in temporary custody. Audio and video recordings will be made during the festival. People who appear in these recordings cannot have any claim against the organizers, manufacturers or users.
During the event, audio and video recordings can be made only with the consent of the organizers. Photos are allowed at any time (except the concerts without consent, if ever the case.)

Video recording and photographing with the purposes of distribution in print, audio, TV or online will be held under rules communicated to journalists via press office Rockstadt Extreme Fest. Breaking these rules may expose institutions to lawsuits from organizers or management of artists, if the agreed conditions are violated.

CONDUCT

We recommend avoiding any conflicts and respecting each other. We are all here to have fun and enjoy awesome bands.

SANCTIONS

We will not allow exceptions to these rules, the violation of the regulation can lead to eviction from the festival area, without reimbursement of the ticket value. The organizer is not responsible for damage property of participants or any personal objects.

Anyone who violates these regulations, initiate or participate in events that disrupt the order or well being of others, will be immediately escorted outside the perimeter of the festival, their access will be denied and the organizer will announce the authorized institutions of the state, if is necessary.

INFO

We advise parents to buy protective helmets for noise protection. If children are not properly equipped, their exposure to noise will be their parents entire responsibility. Please keep in mind: There will be strong light effects that could harm children or epileptic persons! Please take necessary precautions!

The organizers and the medical assistance will give immediately hospitalization or medical intervention, as long as the situation takes place within the area of the festival or camping. The event will take place regardless of weather conditions.

The organizer reserves the right to modify the shedule and timings if necessary. The organizer reserves the right to make inspections throughout the festival to ensure compliance with the regulations.

Thank you for understanding and enjoy the festival!

About Post Author

Lasă un răspuns