Revista americană Sports Illustrated va găzdui în paginile celebrului său număr anual „Swimsuit Issue” primul manechin transgen din istorie, braziliana Valentina Sampaio, potrivit AFP.

„Acest lucru înseamnă mult”, a povestit, la ABC, manechinul în vârstă de 23 de ani, care a crescut într-o familie de pescari din nordul Braziliei. „Nu neapărat pentru mine, ci pentru întreaga comunitate LGBTQ+”.

Acest număr „Swimsuit Issue”, care prezintă modele în costume de baie în decoruri paradisiace, este o instituţie în Statele Unite şi mai departe, chiar dacă influenţa ei s-a diminuat în ultimii ani.

În 2014, când revista a împlinit 50 de ani, a fost vândută în 785.000 de exemplare.

Deşi are 23 de ani, Valentina Sampaio are deja o experienţă în modelling. Ea a apărut într-o ediţie franceză a revistei Voque, în martie 2017.

În august 2019, a fost angajată de Victoria’s Secret pentru o campanie publicitară, devenind primul manechin transgen care a reprezentat celebra marcă de lenjerie intimă.

Ea a povestit pentru ABC că a fost respinsă la un casting din cauză că este o persoană transgen.

Mult timp axată pe tinerele manechine caucaziene, revista Sports Illustrated s-a deschis, de-a lungul anilor, şi altor profile.

În 1997, americana Tyra Banks a fost prima femeie de culoare care a apărut pe prima pagină.

De asemenea, au apărut sportive, în special jucătoarea de tenis Serena Williams sau campioana de arte marţiale mixte Ronda Rousey.

În 2016, modelul american top-size Ashley Graham a pozat pentru prima dată pentru revistă.

Numărul cu Valentina Sampaio va fi la chioşcuri din 21 iulie.

Din 2013, odată cu seria „Orange is the New Black”, comunitatea transgen a beneficiat de o nouă expunere, alături de altă serie „Transparent” sau mai recnet, „Pose”.

About Post Author

Lasă un răspuns