Militarii au ieșit la paradă, pentru repetițiile de Ziua Națională a României. Repetițiile s-au desfășurat vineri în Capitală, la terenul de instrucție Ghencea.

Orașul ales pentru manifestările oficiale ale Zilei Naționale a României și Centenarului este însă și Alba Iulia, pe lângă parada de la Arcul de Triumf din București.

Tehnica militară a defilat vineri, pentru ochii curioșilor, militarii executând pasul cadențat cu mândrie și purtând steagul României.

Salutul regulamentar a fost și el executat la perfecție de corpul de elită al armatei ales să ne reprezinte în cea mai importantă zi a anului pentru români.

Au defilat sub ochii curioșilor întreaga tehnică militară din dotarea trupelor de infanterie, artilerie, geniști, pompieri sau specialiștii de la SRI. Repetițiile la Ziua Națională a României, de la Alba Iulia, au fost umbrite însă de o tragedie.

Repetițiile la Ziua Națională a României, de la Alba Iulia, au fost umbrite însă de o tragedie.

Un militar care avea ca sarcină descărcarea tancurilor de pe garnitura de tren a murit electrocutat.

Militarul s-ar fi atins de linia de cale ferată, care în mod normal ar fi trebuit să fie fără curent. „Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul’, se arată într-un comunicat al MAPN.

About Post Author

Lasă un răspuns