Echipa feminină de gimnastică a Statelor Unite ale Americii a câştigat titlul olimpic la Rio de Janeiro, fiind urmată de naţionalele Chinei şi Rusiei.

     Este pentru a doua oară la rând când SUA câștigă titlul olimpic.

     Pentru prima dată, însă, după 40 de ani, România nu a fost prezentă în finală, în cele patru decenii fiind medaliată de fiecare dată.

     Simone Biles și coechipierele ei au arătat că sunt o forță de neînvins în gimnastică, cu toate că au existat imperfecțiuni în exercițiile lor.

     Însă diferența de scor dintre SUA și următoarea clasată, Rusia, a fost cea mai mare înregistrată într-un astfel de concurs de când a fost introdus acest sistem deschis de notare, în 2006.

     Le-au diferențiat nu mai puțin de 8,209 puncte. Dominația americancelor în concurs a fost atât de clară, încât practic lupta celorlalte competitoare s-a dat pentru medalia de argint.

     SUA au obţinut 184,897 de puncte, fiind urmată de Rusia, cu 176,688 puncte, iar podiumul Jocurilor Olimpice a fost completat de China, cu 176,003 puncte.

 
   

      La turneul preolimpic din această primăvară, România a ratat pentru prima dată după patru decenii calificarea la Jocurile Olimpice.

     Performanța americancelor și noua lor hegemonie în gimnastică se datorează antrenorilor Marta și Bela Karolyi, care în anii 70, în momentul în care strălucea Nadia Comăneci, au antrenat echipa României.

     Marta Karolyi a declarat că secretul succesului americancelor stă în calitatea programului lor olimpic de pregătire.

     Marta Karolyi a anunțat că se va retrage din activitate după aceste jocuri olimpice.

     Clasamentul finalei pe echipe la gimnastica fete:

1. Statele Unite

2. Rusia

3. China

4. Japonia

5. Marea Britainie

6. Germania

7.Olanda

8. Brazilia

     Următorul concurs de gimnastică fete este duminică, când este de văzut dacă gimnastele din SUA vor confirma și ca valori individuale.

About Post Author

Lasă un răspuns