Emma Thompson (59 de ani), recompensată cu două premii Oscar, a fost decorată la palatul Buckingham de Prinţul William.

Actriţa nu a ţinut cont de protocolul regal privind vestimentaţia şi i-a cerut prinţului să îi permită să îl sărute pe obraz, cei doi având o relaţie apropiată.

Actriţa britanică Emma Thompson a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, primind titlul de „Dame“ de la Prinţul William al Marii Britanii, scrie News.ro.
Artistei nu i-a păsat de convenţiile regale şi a ales o ţinută casual, purtând o pereche de sneakersi albi şi un costum Stella McCartney albastru închis, potrivit CNN.

De regulă, doamnele care sunt înnobilate de familia regală britanică adoptă ţinute extrem de elegante şi sofisticate şi pantofi cu toc, dar nu şi Thompson, care a arătat foarte bine şi aşa.

După ceremonia de investitură, ea a declarat reporterilor că a încercat să rupă tradiţia şi când i-a cerut Prinţului William să-i permită să-l sărute pe obraz în semn de mulţumire, iar răspunsul acestuia a fost foarte drăguţ: „Îl iubesc pe Prinţul William, îl ştiu de când era mic şi ne-am amuzat. L-am întrebat: «Nu pot să te sărut, aşa-i?», iar el mi-a spus: «Nu, nu face asta! Ziua asta nu este despre mine, ci despre tine». Înţeleg că în asemenea ocazii trebuie să fii mai formal“.