Proiectul privind controlul si monitorizarea fluxurilor de calatori pe liniile RATB a fost initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti in luna iulie 2012 si a vizat implementarea unei modalitati noi de organizare a activitatii de control titluri de calatorie si de gestionare a fluxurilor de calatori. Potrivit comunicatului de presa emis de RATB, prin noul sistem, accesul calatorilor in vehicule se face doar pe la prima usa, iar coborarea numai pe la usile 2 si 3, sub supravegherea agentilor de control si a conducatorilor de vehicule, astfel incat numai persoanele care au un titlu de calatorie valabil sa beneficieze de serviciul de transport. Persoanele care nu detin un astfel de titlu sunt indrumate catre cel mai apropiat punct de comercializare carduri RATB.

Dupa urcarea in mijlocul de transport, calatorii sunt informati de catre agentii de control asupra modalitatii de validare a cardurilor de transport detinute.

De asemenea, prin statia radio de la bord, conducatorii de vehicule transmit mesajul "Va rugam validati cardurile!", pentru a nu prelungi durata de stationare a mijloacelor de transport in statii.

Proiectul a fost introdus intial pe liniile Expres 780 si 783, fiind ulterior extins pe liniile de autobuze 254 si 422.

 

Cititi mai mult pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/233909/ratb-schimba-modul-de-acces-in-mijloacele-de-transport-in-comun.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

 

Lasă un răspuns