Radu Beligan a murit la vârsta de 97 de ani.

    Maestrul se afla internat la Spitalul Elias din Capitală, iar familia și prietenii i-au fost alături până în ultima clipă de viață.

    Una dintre fiicele acestuia a făcut declarații emoționante și a dezvăluit care au fost ultimele lui cuvinte înainte de moarte.

   „Suntem foarte răvăşiţi, nu ştiu ce să spun. Pe noi ne-a invadat presa din toate unghiurile. Nu mi se pare normal, trebuia să ne lase să ne plângem tatăl. Sora mea este acum la spital să facă cele cuvenite.

    Sâmbătă va fi dus la Teatrul Naţional pe care l-a iubit enorm si ar fi vrut să moară pe scenă. De acolo va merge la cimitrul Bellu. Deocamdată facem demersurile care se fac în orice moment critic.

    Era foarte bolnav da..dar stiti cum este crestineste si pe calea asta as vrea să multumesc doamnei doctor Safta care deşi nu erau locuri în spital s-a purtat extraordinar cu noi si a facut pentru tata toata echipa şi au încercat să-l resusciteze si au încercat să îl mai ţină lângă noi, dar vârsta si-a spus cuvântul.

    Poate ca asa a fost sa fie. Noi copii lui am fost tot timpul lângă el, doamna Safta a făcut o derogare să stăm la ATI lângă el cât este neovie.

    Ultima dată m-a implorat să îl las să moară…i-am spus că nu pot să fac asta tata şi nu putem să aducem reproşuri nimănui. S-a încercat să se facă tot ce se poate”, a declarat fiica actorului, Raluca Beligan, potrivit România TV.

    Maestrul va fi înmormântat sâmbătă, 30 iulie, pe Aleea Artiștilor din Capitală Teatrul National Bucuresti, pe scena caruia Radu Beligan a jucat zeci de ani, a anunțat că trupul neînsuflețit al marelui actor va fi depus în Foaierul Sălii Mari.

    “Corpul neînsuflețit va fi expus sâmbătă, 23 iulie 2016, între orele 10.00-13.00, pentru un ultim omagiu, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Național ”I.L.Caragiale”.

    Înmormântarea va avea loc în aceeași zi la Cimitirul Bellu”, a anunțat Teatrul Național București.

About Post Author

Lasă un răspuns