Un pui de urs a fost zdrobit cu parii de către săteni, în localitatea Câmpuri din judeţul Vrancea, după ce s-a blocat într-un gard de sârmă, a fost tranchilizat de autorităţi şi mutat de jandarmi la marginea unei păduri, conform știrilorprotv.ro.
Puiul de urs s-a blocat într-un gard de sârmă, a fost tranchilizat de autorităţi şi mutat aproximativ 250 de metri. Jandarmii l-au lăsat la marginea unei păduri şi i-au avertizat pe săteni că există un urs în apropiere.
  • „L-am agăţat cu o chingă în momentul când era tranchilizat şi l-am dus la poalele pădurii. Noi am procedat exact gradual, adică am încercat să îi salvăm viaţa”, spune medicul veterinar Vladimir Păun.
În momentul în care s-a trezit puiul de urs, jandarmii nu mai erau acolo ca să îl gonească în pădure, aşa că animalul s-a întors în zona locuită.
  • „Jandarmii au asigurat un perimetru de siguranţă şi au interzis accesul persoanelor în zonă, atât în timpul intervenţiei, cât şi după ce ursul a fost eliberat”, afirmă Florin Sima de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea.
În imaginile filmate de săteni se vede cum mai mulţi bărbaţi încolţesc animalul cu parii, deşi acesta, la un moment dat, ar bate în retragere. Un bărbat a fost rănit grav de animalul în agonie, iar alţi doi au suferit răni mai ușoare.
„S-au alertat sătenii, a mai fost şi o firmă de cablu care întinde nişte fire pe aici, au venit şi oamenii ăia şi l-au omorât cu parii, l-au imobilizat”, spune primarul Vlad Ion.
Cazul a intrat în atenţia Poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic, mai relatează stirileprotv.ro.

About Post Author

Lasă un răspuns