Un sportiv selecţionat pentru Jocurile Paralimpice de la Londra şi medaliat cu aur la ediţia din 2008, de la Beijing, a rămas pentru câteva zile fără proteza braţului său stâng, aceasta fiind furată, la Paris, odată cu scuterul în care se afla, au anunţat, marţi, autorităţile locale.
 Presupusul hoţ a fost arestat, pus sub acuzare şi plasat sub control judiciar, a precizat Parchetul din Bobigny. Proteza a fost recuperată la Bobigny.

Jaful a avut loc sâmbătă dimineaţă, când două persoane l-au agresat pe conducătorul scuterului cu un spray lacrimogen şi i-au luat vehiculul.

Victima este Arnaud Assoumani, câştigător al medaliei de aur la săritura în lungime (7,23 metri), care a stabilit la Jocurile Paralimpice de la Beijing şi un record mondial al probei.

Assoumani îşi pusese proteza braţului stâng în scuter, înaintea jafului. Acest furt i-ar fi putut compromite francezului participarea la Jocurile Paralimpice.

Duminică, poliţiştii au arestat un tânăr de 17 ani care circula cu viteză cu un scuter. Acesta a fost recunoscut de sportiv ca fiind agresorul său. După ce şi-a recunoscut faptele, el i-a condus pe anchetatori la locul unde aruncase proteza, aceasta fiind găsită intactă într-un tufiş.

 

 

Sursa : www.mediafax.ro

Lasă un răspuns