HORECA, organizaţia patronală HORA, reprezentativă pentru industria ospitalităţii, a renunţat să mai aştepte propuneri de la autorităţi şi a creionat proiectul #redeschidemrestaurante.

„Documentul a ajuns şi la Ministerul Economiei”, scriu reprezentanţii patronatelor.  Astfel, în primă fază, ar urma să se deschidă terasele, dacă se păstrează o distanţă de minim 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă şi cel mult 200 de clienţi primiţi în acelaşi timp.

Redăm integral proiectul #redeschidemrestaurante

Faza 1. Data: 16 mai 2020

Spaţii: terase independente si terase integrate unităţilor publice de alimentaţie, unităţi take away cu servire la interior

Condiţii:

– Terase independente şi integrate unităţilor de alimentaţie

  • Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
  • Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maxim 200 de persoane în acelaşi timp.
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea  programata a spatiilor de lucru,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.

 – Unitati Take away cu servire în interior

  • Limitarea accesului în interiorul locaţiei potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanţei de 1,5 m între staţiile de preluare comenzi. În cazul în care există mai mulţi clienţi decât numărul de staţii de servire, zona de aşteptare va fi în faţa unităţii cu păstrarea distanţei între clienţi de 1,5 m;
  • Fiecare casă de marcat/punct de servire va fi dotat cu ecran de protecţie din plexiglas;
  • Regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii unităţii având obligaţia de a verifica şi asigură respectarea lor.
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 la fiecare staţie de marcat.

FAZA 2. Data: 1 Iunie 2020

Relaxarea restricţiilor pentru următoarele spaţii (pas 2): terase independente si terase integrate unităţilor publice de alimentaţie, unităţi take away cu servire la interior

Măsuri privind redeschiderea parţială a spaţiilor închise: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legală conform avizului PSI

  • Distanţă socială (distanţă între mese 2 m, mese de 8 persoane max.)
  • Unitatea va putea găzdui/acomoda maxim 50% din capacitatea autorizată de PSI
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii la angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea  programată a spaţiilor de lucru,
  • instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 în fiecare meniu.

FAZA 3. Data: 15 iunie 2020

Condiţie: numai după analiza indicatorilor COVID19 (infectii, decese) de către CNSSU
Spaţii: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, terase, unităţi take away

  • Condiţii în concordanţă cu solicitările CNSSU de la momentul respectiv:
  • Distanţa socială
  • Măsuri sanitare obligatorii angajaţi (mască, mănuşi, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură);
  • Dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • Igienizarea şi dezinfectarea  programată a spaţiilor de lucru ,
  • Instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID-19 în fiecare meniu.
  • Go back! Data: OricândCondiție: numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de către CNSSU

    Spații: Restaurante, cafenele, baruri, unități autoservire, terase, unități take away

    Conditii: Revenirea la situația din 15 martie. Interzicerea funcționării.

About Post Author

Lasă un răspuns